Videocast! Mark Eglinton over zijn boek over John McAfee: 'Hij leefde een wild leven'

Opinieapr 30 2022, 9:45
Er is een boek uitgebracht in Nederland dat je leven echt kan veranderen. Dat zeg ik niet snel over een boek. Ik ben erg bezig met filosofie, en ik zou dat eigenlijk alleen maar zeggen over werken van Epictetus, Marcus Aurelius en Seneca, en dan wat gnostici en mystici. Maar De John McAfee Tapes is werkelijk zo'n boek. Het wilde leven van John McAfee is namelijk écht inspirerend. Knettergek. Wild. Maar ongelooflijk inspirerend.
Onlangs kwam auteur Mark Eglinton langs bij Amsterdam Books om te praten over zijn geweldige werk, waarvan Amsterdam Books de Nederlandse vertaling verzorgd heeft (koop de Nederlandse vertaling HIER). Hij sprak daar met de top van AB - Thierry Baudet, Chhay Lin Lim en Ralf Dekker - over McAfee en zijn ongelooflijke leven.
Deze man was een wiskundig genie die enorm succesvolle bedrijven opzetten (McAfee virusscanner komt van hem). Ja. Maar hij was ook een badboy pur sang; van het kaliber waar Elon Musk niet eens in de buurt komt. Hij verslond vrouwen, gebruikte drugs wanneer hij maar wilde, kwam in de problemen met verschillende overheden, sloeg uiteindelijk zelfs op de vlucht, kwam vast te zitten in Spanje, waar hij uiteindelijk overleed in de gevangenis (door zelfmoord of moord, vul zelf maar in).

John McAfee: belichaming van vrijheid

Het is echt ongelooflijk wat die man deed. Hij trouwde weet ik hoeveel keer, en iedere keer deed hij dat met passie en geloof... en ja, dan hield hij dat ook een tijdje vol, tot hij in zijn eentje in een bar zat en een mooie vrouw zag. Dan werd het opeens anders. "Zo ben ik nu eenmaal," zei hij dan. Niemand weet hoeveel kinderen de man had. Hij wist dat zélf niet eens.
Maar hij belichaamde echt de ultieme vrijheid. Hij leefde minstens een tiental levens. McAfee zette het ene succesvolle bedrijf na het andere op - en liep vervolgens weg als hij er eigenlijk wel klaar mee was. Waterscooters, antivirus, een software dat gebruikt werd en nog steeds wordt om het weer in de gaten te houden (en te voorspellen), een yoga-reservaat... Je verzint het zo gek niet. John deed het, was succesvol, en stopte als hij er klaar mee was.
Hij gebruikte massa's drugs en alcohol. Er zijn maar weinig mensen die zoveel genomen hebben als hij. In één specifieke slechte trip kreeg hij een 'stem' te horen die hem vertelde dat hij zijn vrouw en kind moest vermoorden. Ja, hij ging op stap om dat ook te doen, maar kwam toen een predikant tegen die hem ervan overtuigde het niet te doen.
En zo gaat het maar door en door en door. De verhalen zijn ongelooflijk. Knetter. Geschift. Maar ook zo ongelooflijk inspirerend in die zin dat dit een man was die vrijheid eiste voor zichzelf... Die vervolgd werd door de autoriteiten - maar was dat echt zo extreem als hij ons wilde doen geloven, of viel dat wel mee? En maakt het zelfs maar iets uit? Gaat het er niet om dat hij zijn leven zelf vorm gaf en zelf besloot hoe het eruitzag, onafhankelijk van de vraag hoe anderen daar over dachten?
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Een mooi gesprek over een mooie man... die samen met Eglinton een ongelooflijk mooi testament heeft achtergelaten voor ons gewone stervelingen.
Overigens interviewde DDS auteur Mark Eglinton eerder. Lees ons hele gesprek met hem hier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten