portraitfactorynl tweede kamer 25

Alarmbellen bij VVD: Vertrouwen in Yeşilgöz keldert, partij op rampkoers!

Politiekjan 17 , 20:00
Uit een recente peiling van het RTL Nieuwspanel blijkt dat het vertrouwen in VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz dramatisch is gedaald. Minder dan de helft van de VVD-kiezers heeft nog vertrouwen in haar leiderschap. Een onthutsende ontwikkeling voor de eens zo trotse liberale partij.
Het is een regelrechte afgang voor Yeşilgöz, wiens leiderschapscijfers enkele maanden geleden nog op een comfortabele 86 procent stonden. De partij, die ooit de toon zette in het Nederlandse politieke landschap, lijkt nu stuurloos en op drift, met een kapitein die het schip niet meer kan redden.
Interessant is dat, terwijl het vertrouwen in Yeşilgöz daalt, de VVD-staatssecretaris voor asielbeleid, Eric van der Burg, wel stevig in het zadel zit met een vertrouwensscore van 73 procent. Dit duidt op een diepe ideologische en strategische verdeeldheid binnen de partij. Het is een spagaat die de VVD mogelijk fataal wordt. De VVD heeft altijd alle liberalen willen herbergen. Het wordt tijd dat ooit liberale volkspartij nu toch een keuze maakt welke vorm van liberalisme zij wil gaan uitdragen: Sociaal-liberalisme of klassiek-liberalisme.
De steun voor de spreidingswet, een maatregel die asielzoekers gelijkmatig over het land verdeelt, is tekenend voor het verlies van de traditionele liberale waarden waar de VVD ooit voor stond. De partij lijkt zich te hebben overgegeven aan een linkse agenda, wat een groot deel van haar achterban van streek maakt. VVD lijkt steeds meer de grote broer van D66 te worden.
De situatie is een gouden kans voor partijen als de PVV, die zich kunnen opmaken voor een electorale zegetocht ten koste van de VVD. Als Yeşilgöz niet snel orde op zaken stelt en de partij terugbrengt naar haar liberale fundamenten, dan zou de VVD weleens hetzelfde lot kunnen ondergaan als het CDA: een partij die in de vergetelheid raakt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het is hoog tijd dat Yeşilgöz met haar vuist op tafel slaat en laat zien dat ze de VVD kan leiden in deze turbulente tijden. Zo niet, dan zou de VVD een partij in verval kunnen worden, een speelbal van linkse krachten en een schaduw van wat het ooit was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten