screen shot 2023 03 18 at 144824

Verlies van liberale wortels dreigt VVD te verscheuren - Fred Teeven: 'Tijd voor harde hand Yeşilgöz!'

Politiekjan 17, 21:00
De VVD is verzeild geraakt in een beschamend schouwspel van interne strijd en verraad. Prominente VVD'ers, waaronder voormalig staatssecretaris Fred Teeven, zijn furieus over de manier waarop partijleider Dilan Yeşilgöz door de eigen Eerste Kamerfractie voor de bus is gegooid. De onverwachte steun van de VVD-fractie in de senaat voor de controversiële dwangwet heeft schokgolven door de partij gezonden. "Dit is politieke zelfmoord," zegt een woedende Teeven in de Telegraaf.
Dit drama binnen de VVD is niet alleen een teken van wanbestuur, maar ook van een diepe ideologische crisis. Het laat zien hoe de eens zo sterke liberale partij haar ruggengraat heeft verloren en zich heeft overgegeven aan linkse politieke spelletjes. De steun voor de dwangwet, een typisch product van linkse regelzucht, toont aan hoe ver de partij afgedwaald is van haar liberale wortels.
Yesilgöz staat nu voor een enorme uitdaging. De partij, eens een symbool van economische vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid, lijkt nu een speelbal van linkse agenda's en politieke correctheid. Het is tijd dat Yesilgöz met harde hand ingrijpt en de partij terugbrengt naar haar liberale fundamenten. De toekomst van de VVD staat op het spel, en als er niet snel een koerswijziging plaatsvindt, wacht de partij een electorale afstraffing en gaat de VVD qua zetelaantal het CDA achterna.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Met het oog op het aanstaande congres van volgende week zaterdag en een verstoorde formatie, is het nu of nooit voor Yeşilgöz. Ze moet sterk leiderschap tonen en de partij verenigen, of ze zal de geschiedenis ingaan als de leider onder wiens toezicht de VVD haar ziel verloor. Voor de VVD is het tijd om op te staan of te vallen. Zo niet dan komt de fusie met D66 in zicht om een rol van betekenis te blijven spelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten