vera bergkamp voorzitter 9o1a6964jpg

Baudet reageert op Bergkamp: 'Collega's? We zijn geen collega's. We zitten er niet voor de gezelligheid'

Politiekjun 20 2023, 13:30
Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp heeft het met grote regelmaat over de "collega's in de Kamer." Thierry Baudet reageert daar nu publiekelijk op. Want, zegt hij, er zijn ambtsgenoten daar, geen collega's. Met collega's ben je broederlijk en gezellig. Met ambtsgenoten ga je hard debatten aan, wat natuurlijk juist de bedoeling zou moeten zijn.
"We zijn geen collega's," schrijft de FVD-leider op Twitter. "We zijn ambtsgenoten. We zitten niet voor de gezelligheid, voor de sfeer, voor de waardigheid, voor het respect, in de Kamer."
Waarom de Kamerleden er dan wel zitten? "We zitten er om als hoogste orgaan van de natie op hoofdlijnen de grote discussies en debatten te voeren. We zitten er voor de clash of opinions."
"Dat is de Tweede Kamer," gaat hij verder. "Dat is democratie. Geen micro-managing toplaag van de ambtenarij. Geen draagvlak-bouwend instituut dat de bevolking in een bepaalde richting moet bewegen. Geen theekrans. Geen zoete broodjes."
Juist omdat het debat zo fel moet kunnen zijn geeft art. 7 1 van de Grondwet Kamerleden immuniteit, legt Baudet uit. "Dat is omdat wij écht álles moeten kunnen zeggen. Omdat op één plek in het land, in één vergaderzaal, de rauwe, kille, harde waarheid aan het licht moet komen."
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Bergkamp staat erom bekend dat ze Kamerleden vaak aanspreekt op "de toon" van het debat. Als er dingen gezegd worden waar mensen aanstoot aan kunnen nemen reageert ze vrijwel meteen, en zegt ze dat Kamerleden hun woorden terug moeten nemen. Parlementariërs van FVD en de PVV weigeren dat vrijwel altijd omdat ze - zeggen ze dan inderdaad met regelmaat - ze er zitten om hun mening te verkondigen, niet om vrienden te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten