portraitfactorynl tweede kamer 7

Bezopen! Kartelvoorzitter Bosma EIST tekst en uitleg van Baudet maar geeft jankend toe: 'Er staan geen sancties op'

Politiekmrt 28 , 9:00
Hilarischer dan dit wordt het niet. Kamervoorzitter Martin Bosma heeft Thierry Baudet in een brief laten weten dat hij vanmorgen om 09:15 uur graag "in gesprek" met hem wil omdat Baudet tegen Klaver gezegd zou hebben dat hij een poffer op zijn neus kon krijgen als hij de FVD'er nog één keer van landverraad en omkoping zou beschuldigen. Maar, zegt Bosma in zijn brief, daar staan op zich verder geen sancties op. Dus hij kan niets doen. Maar hij wil wel praten.
Als je wilt weten hoe geschift de Tweede Kamer is hoef je alleen maar even de brief van Bosma aan Baudet te lezen. De PVV-Kamervoorzitter schrijft daarin dat Baudet Klaver "tot tweemaal toe" bedreigd zou hebben, door Klaver te vertellen dat hij een poffer op zijn neus kon krijgen als hij niet ophield met zijn wanstaltige beschuldigingen.
"Dat was volstrekt onaanvaardbaar," aldus Bosma. "Bedreigingen - nota bene in de plenaire zaal - kan ik niet tolereren. En hoewel het Reglement van Orde niet voorziet in sancties naar aanleiding van bedreigingen of ander verwerpelijk gedrag buiten de vergadering, zijn hiermee wel degelijk grenzen en fatsoensnormen overschreden. Het schaadt bovendien ook het aanzien van de Kamer en de politiek."

Goedemorgen, Even hoor ….. Bosma heeft niets waargenomen, en dan komt een hoogleraar staatsrecht met de uitlokking van ‘aangifte doen’, pure lasterpraktijken, framen en demoniseren. Overduidelijk zijn ziel verkocht. Het kan nu ineens allemaal, ook bij andere politici ? De…

Image
424
Reply
Daarom moet Baudet om 09:15 uur tekst en uitleg geven - en krijgt hij ongetwijfeld een verhaal naar zijn hoofd geslingerd van Bosma over hoe hij zich de volgende keer liever moet opstellen.
Het zal wel. Dit gezeur van Klaver is ronduit hypocriet. Hij wílde dat Baudet uit zijn slof zou schieten. Daarom herhaalde hij de aantijgingen keer op keer op keer. Klaver kreeg dus precies wat hij wilde. 
Dat begrijpen we allemaal. Wat vervelender en zorgwekkender is, is de houding van Kamervoorzitter Bosma. Bosma is een PVV'er. We waren allemaal blij dat hij deze functie eindelijk kreeg omdat we dachten dat hij zich anders zou gedragen dan zijn voorgangers van het partijkartel.
Helaas blijkt niets minder waar te zijn. Hij schoffeert FVD met grote regelmaat, snoert FVD'ers gewoon de mond, huilt tranen met tuiten als Baudet een beetje boos wordt, maar laat wel toe dat GroenLinksers en D66'ers de meest vreselijke dingen zeggen - ook als dat helemaal niets te maken heeft met het debat. Want, laten we wel wezen, het debat gisteren ging niet over de stichting FVD (van voor de tijd dat FVD een partij was). Ze weigerden het over het daadwerkelijke onderwerp te hebben en maakten het een persoonlijke aanval op Baudet. 
Dat deden ze niet één keer, niet twee keer, niet drie keer, niet vier keer, niet vijf keer... nee, ze deden het nog veel vaker. Zo vaak dat ik uiteindelijk gestopt ben met tellen.
En wat deed Bosma? Greep die in? Zei die dat ze hiermee moesten ophouden? Dat we het nu wel wisten en dat ze a) een Kamerlid beledigden, b) he van een misdaad beschuldigden zonder bewijs, en c) dat ze moesten ophouden?
Nee. Hij liet het allemaal toe. Hij grapte af en toe zelfs wat en leek er zelfs van te genieten.
Bosma is als Kamervoorzitter echt een enorme tegenvaller. Wat is die man in korte tijd verworden tot een marionet van het kartel zeg. Je ziet in de debatten dan ook date Klaver en Paternotte blij met hem zijn, en grappen en grollen met hem. 
Triest.
Overigens moet Baudet vandaag natuurlijk fier overeind blijven staan in gesprek met Bosma. Als die achterlijke Klaver "aangifte" wil doen, moet hij dat vooral doen. "Als je dat doet sla ik je op je bek" is een uitspraak die letterlijk elke Nederlander minstens eenmaal in zijn leven heeft gedaan. Het OM kan ons allemaal wel vervolgens als dat zogenaamd opeens een heel serieuze en gevaarlijke "bedreiging" is.
Het echte probleem is niet dat Baudet zich even liet gaan, maar dat Bosma het gezuig en getreiter van Klaver en Paternotte steeds weer toestaat. Dát schaadt het aanzien van de Kamer en de politiek pas écht.

Poll

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten