screen shot 2022 06 25 at 07

BVNL-Kamerlid Van Haga reageert furieus op persconferentie Rutte en Yesilgöz: 'Respectloos en zonder greintje gevoel'

Politiekjun 28 2022, 16:00
Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) reageert furieus op de ingelaste persconferentie die premier Rutte samen met minister Yesilgöz (Justitie) heeft gegeven: "Anti-boerenpersconferentie Rutte en Yesilgöz is respectloos en zonder greintje gevoel."
"Het beleid van het kabinet Rutte drijft boeren tot pure wanhoop", zegt Van Haga. "Zij worden van hun land gejaagd en in hun voortbestaan bedreigd door een krankzinnig stikstofbeleid. Afgelopen week bleek dat het kabinet haar nietsontziende plannen rücksichtslos doorzet en daarbij niet luistert naar de boeren en de achterbannen van onder meer de VVD en het CDA. Zowel de premier als de minister zetten alles op alles om boeren in een slecht frame te zetten. Ja, er hebben wetsovertredingen plaatsgevonden, maar waar is het begrip voor deze pure wanhoop?", aldus Van Haga, die in een tweet stelt dat het hogere doel van de premier is om landbouwgrond op te offeren ten faveure van huizen.
"Deze premier wil niets doen aan migratie, de aanjager van de woningnood. In plaats van immigratiebeperkende maatregelen, moeten boeren het veld ruimte om de ongebreidelde bevolkingsgroei te faciliteren."
Waar was de premier bij demoniseren boeren?
De BVNL-voorman vraagt zich ook af waar de premier de afgelopen weken bleef, toen boeren stelselmatig gedemoniseerd werden. "Boeren werden weggezet als dreigboeren, trekkers als dwangmiddelen en boerderijen als vleesfabrieken. Alles was erop gericht om boeren te beschadigen. Een schande", aldus Van Haga.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Boerenland aangemeld als cultureel erfgoed
Van Haga stelt dat het boerenland niet alleen zorgt voor onze onafhankelijkheid in voedselvoorziening en cruciaal is voor onze economie, maar ook onlosmakelijk verbonden is met de identiteit van Nederland. "Het oer-Hollandse landschap hoort daarbij: boeren, koeien, klompen, bloemen en kaas. De overheid is verplicht om dat erfgoed te behouden," aldus Van Haga, die het boerenland bij het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed heeft aangemeld als cultureel erfgoed dat moet worden beschermd en voor volgende generaties behouden moet blijven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten