Screen Shot 2022 09 29 at 181941

D66 boekt nieuwe zege in cultuuroorlog: 'minister Weerwind schrapt alle genderspecifieke termen in wetboek'

Politieknov 22 2022, 16:15
D66-minister Weerwind (Rechtsbescherming, LOL) gaat alle wetten onder handen nemen. De reden is niet dat de rechtsstaat is afgeschaft en dat er dus iets moet gebeuren. Nee. Het gaat erom dat D66-transkamerlid Van Ginneken al die "genderspecifieke" termen in de wet niet leuk vindt. Dat is Van Ginneken tegen het zere been. En dus moet alles eraan geloven.
Je krijgt dus dat termen als "raadsheer" eruit worden gehaald. Dat zal ook gelden voor "goede huisvader." Zelfs een term als "scheidsman" moet eraan geloven. Niet omdat ongeletterden denken dat het misschien iets te maken heeft met uitwerpselen, maar omdat 'non-binaire mensen' er mogelijk aanstoot aan kunnen nemen.
Natuurlijk denk je dan dat het niet triester dan dit kan worden. Maar nee, dat is niet zo. Want hij gaat ook transspecifieke termen introduceren. Figuren als Van Ginneken - in een vorig leven vader van een zoon, tegenwoordig worden we geacht Van Ginneken moeder te noemen (ofzo) - vinden het namelijk heel storend dat als ze als man een kind hebben verwekt bij een vrouw "vader" genoemd worden... of dat als ze toen ze nog vrouw waren een kind op de wereld gezet hebben "moeder" genoemd worden. 
Weerwind komt Van Ginneken en de hele LHBTIQ-meute graag tegemoet. Zo gaat "transouder" voortaan "ouder uit wie een kind is geboren" heten.
Ja, echt waar. Elke verwijzing naar "vader" of "moeder" schrappen gaat Weerwind wat ver. Maar dit wil hij wel doen. Zoals hij zelf uitlegt: "Ik heb daarom een aanpassing van het Besluit Burgerlijke Stand 1994 voorbereid, op grond waarvan de transgender man uit wie het kind is geboren in de geboorteakte van het kind zou kunnen worden aangeduid als ‘ouder uit wie het kind is geboren’.”
En Weerwind is nog niet klaar. Want er staat in de wet bijvoorbeeld ook: "zwangere werkneemster." Maar wacht! Tegenwoordig kan een "man ook zwanger" zijn. Het gaat dan natuurlijk om een biologische vrouw die zich als man identificeert. Daar moeten we allemaal maar aan tegemoet komen. Niets moeder. Niets zwangere vrouw. Nee, dan ben je gewoon een zwanger, uh, persoon. Yay!
Weerwind heeft ondertussen een "inventarisatie" gemaakt van dit "probleem" en komt tot de conclusie dat het heel veel werk gaat behelzen. "In Nederlandse wet- en regelgeving komen verwijzingen naar het mannelijke of vrouwelijke geslacht van personen veelvuldig voor”, concludeert de D66-minister. "Dit terwijl er ook personen zijn die hun gender noch als mannelijk noch als vrouwelijk beleven (non-binair)," aldus de D66'er in zijn brief aan de Tweede Kamer.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Zoals ze dan in Amerika zeggen: That's it, I'm dead.
Overigens zijn er mensen die zeggen te begrijpen waarom Weerwind niet zoveel heeft met zwangere vrouwen... of met de term 'goede huisvader.' In 2017 (vijf jaar geleden) kwam hij immers in het nieuws omdat hij a) een buitenechtelijke affaire had gehad, b) zijn minnares zwanger had gemaakt, en c) haar (ja, haar!) in de steek had gelaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten