screen shot 2022 10 05 at 13

D66-lichtgewicht Steven van Weyenberg volgt Sigrid Kaag op als demissionair minister van Financiën

Politiekjan 11, 7:00
Na het vertrek van Sigrid Kaag als demissionair minister van Financiën staat Staatssecretaris Steven van Weyenberg in de rij om haar op te volgen, zo meldt het AD. Van Weyenberg, voormalig Kamerlid en “financieel specialist” van de D66-fractie, wordt nu naar voren geschoven als de nieuwe man op Financiën.
Momenteel vervangt Van Weyenberg al staatssecretaris van Cultuur en Media Hunay Uslu, die eerder al het zinkende D66-schip verliet. Volgens D66-leider Rob Jetten is Van Weyenberg "een van onze meest ervaren Kamerleden." De voorganger van Van Weyenberg, Sigrid Kaag, vertrok eerder deze week naar het Midden-Oosten. Ze is begonnen als VN-gezant en zal zich bezighouden met de hulp en wederopbouw van Gaza.
De keuze voor Van Weyenberg is opmerkelijk te noemen. Hij is een van die D66-Kamerleden die niet bepaald schitterde in campagnes of zelfs in de Kamer. Het lijkt erop dat dit vooral een veilige keuze is om zonder al te veel kleerscheuren door te gaan, zolang de onderhandelingen over een nieuw kabinet nog gaande zijn. Want laten we wel wezen, veel betere opties heeft D66 momenteel ook niet, althans, we kunnen zo even niemand bedenken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Van Weyenberg lijkt in ieder geval verzekerd van een mooi zakcentje, mocht er sneller dan verwacht een nieuw kabinet worden gevormd. Het wachtgeld is dan weer veiliggesteld, ook al liet Van Weyenberg in augustus doorschemeren dat hij eigenlijk afscheid wilde nemen van de politiek. Desondanks nam hij de baan als staatssecretaris aan en nu dus als minister. Voorlopig lijkt het afscheid dus nog wel even te worden uitgesteld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten