whatsapp image 2023 02 20 at 145323 3

DDS Exclusief! De FVD Ledendag

Politiekfeb 20 2023, 18:00
DDS is zaterdag afgereisd naar Den Haag om de FVD Ledendag in de Tweede Kamer bij te wonen. Er kwamen 500 enthousiaste FVD'ers bij elkaar om rondgeleid te worden door de Tweede Kamer en bijgepraat te worden over het parlementaire werk. Deze dag stond vooral in het teken van de aftrap voor de Provinciale Statenverkiezingen.
Elk jaar mogen alle politieke partijen die zitting hebben in het parlement een dag organiseren voor haar leden. Afgelopen zaterdag was het de beurt aan Forum voor Democratie. De grootste ledenpartij kan de Kamer op zo'n dag wel vier keer vullen met haar leden. De mensen die een kaartje wisten te bemachtigen hadden geluk. Het was een dag van ontmoeting en herkenning onder gelijkgestemden.
Thierry Baudet opende de dag met een hartelijk welkomstwoord. Hij stipte gelijk het interview aan met Annabel Nanninga (JA21) in de Telegraaf. JA21 klopt zichzelf op de borst omdat zij zichzelf constructief vinden en dat zij bestaan uit nette mensen. Terwijl zij de PVV te grof en te rechtlijnig vinden. Dit laat volgens Baudet zien dat JA21 een echte beleidsoppositie partij is. FVD is de enige systeemoppositie in Nederland. Volgens de FVD leider is de aanval van de VVD op de linkse wolk (PvdA en GroenLinks red.) ook nep en gekunsteld. Iedereen weet dat zij na de verkiezingen gelijk weer zaken met elkaar gaan doen.
312
Na het welkomstwoord van Baudet begon het inhoudelijk gedeelte van de dag. Er waren drie Q&A sessies met FVD volksvertegenwoordigers. DDS schoof aan bij de Q&A sessie waar Thierry Baudet antwoord gaf op de vragen vanuit het publiek. Alles mag gevraagd worden. Het ging echt alle kanten uit. Van de opgeblazen Nordstreampijpleiding tot het farizeeërgedrag van Gert Jan Segers. Natuurlijk kwam de niet uitgevoerde motie over CBDC ook langs. De Kamer neemt zichzelf totaal niet serieus op dit onderwerp. Een goed functionerende Kamer had het kabinet naar huis gestuurd vindt Baudet. Natuurlijk werden er ook vragen gesteld over referenda. Op de vraag of de verkiezingen worden gemanipuleerd  antwoordde Baudet dat hij denkt dat door trollen aangestuurd door de overheid op social media bewust het idee wordt losgelaten dat de verkiezingen worden gestolen. Met als gehoopt resultaat dat de mensen thuis blijven en het partijkartel de verkiezingen wint. Verder gaf Baudet toe dat FVD regelmatig haar werkkamers op afluisterapparatuur laat checken. Wij hebben niet de hele sessie uitgezeten. We hebben een rondleiding gehad door de vleugel waar FVD dagelijks hun Kamerwerk verricht. Dat was een tocht door smaakvolle gemeubileerde werkkamers. Smaak hebben ze zeker bij FVD.
132
Daarna was er een sessie in één van de drie commissiezalen over de Oekraïneoorlog, klimaatverandering of privacy. DDS besloot om aan te schuiven bij de sessie over de Oekraïneoorlog gepresenteerd John Laughland, de voorzitter van Forum For Democracy International. Volgens Laughland moeten we spreken over de oorlog in Oekraïne in plaats van de oorlog tegen Oekraïne. Het is namelijk een oorlog tussen de NAVO en Rusland. Laughland maakt zich zorgen over de uitspraak van de Amerikaanse oud-staatssecretaris Nuland dat de Krim minimaal gedemilitariseerd moet worden om het conflict te beëindigen. Als dit werkelijkheid wordt dan is WOIII begonnen. Volgens de Mossad zijn er al 157.000 Oekrainers en 18.000 Russen omgekomen in deze oorlog zegt Laughland. Het wordt een bloedige langdurige oorlog denkt hij.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Na deze sessie mochten we de plenaire zaal bezoeken. Daar konden de leden in debat met de Kamerleden Ralf Dekker en Frederik Jansen. Het debat werd voorgezeten door Johan Dessing. Het was een vrolijke bedoening. Veel leden maakten gebruik van de gelegenheid om op de foto te gaan in de blauwe stoeltjes. Hierna was het inhoudelijke programma afgelopen. Deze gezellige en leerzame dag werd met een borrel afgesloten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten