Jan Paternotte (D66) huilt om fakkel-reactie Geert Wilders: 'Een lelijke uitzondering!'

Jan Paternotte (D66) huilt om fakkel-reactie Geert Wilders: 'Een lelijke uitzondering!'

Het is hilarisch, maar D66'ers mochten vandaag langskomen bij allerhande tv- en radioprogramma's om daar huiliehuilie te doen over hoe vreselijk erg het was dat Sigrid Kaag gisteravond 'geconfronteerd' werd door een paar onschuldige, rustige demonstranten met een fakkel in hun hand. Jan Paternotte bijvoorbeeld. Bij Sven op 1. En daar maakt hij zich eerst en vooral boos over... Geert Wilders.

Als je de beelden ziet van de zogenaamde 'intimidatie en bedreigingen' in Diepenheim rollen de tranen je over de wangen van het lachen. De 'intimiderende rechtsextremisten' waren namelijk overduidelijk honderd procent vreedzaam. Sterker nog, het was Kaag zelf die bewust de confrontatie zocht met de demonstranten - en ze vervolgens geheel angstloos haar rug toekeerde.

Maar voor D66'ers maakt dat natuurlijk niets uit. Nou ja, ze weten best hoe het zat. Alleen is dit een geweldige mogelijkheid voor ze om net te doen alsof Kaag vre-se-lijk behandeld wordt door die rechtse engnekjes (waren ze rechts? Is daar enig bewijs van? Tegen Kaag zijn betekent toch niet automatisch dat je rechts bent?). En dus stapte fractieleider Jan Paternotte vandaag heel verheugd naar NPO Radio 1 om daar nog eens lekker zielig te doen.

Dat deed hij niet alleen door vreselijk te overdrijven, maar ook nog eens om de gelegenheid aan te grijpen om Geert Wilders aan te vallen. De PVV-leider had namelijk gezegd op Twitter dat intimidatie nooit fijn is (dat klopt), maar dat met name GroenLinksers heel snel op moeten houden met klagen hierover. Hun eigen kamerleden wilden immers meedoen aan een 'debat' over het gebruik van geweld om klimaatbeleid 'af te dwingen.'

Volgens Paternotte was dat een "smalende" reactie van Wilders. En hij begrijpt daar niets van. "Het is bizar," aldus de D66-engnek die andersdenkenden massaal wil censureren en andersdenkende partijen zelfs bij wet wil verbieden. "Juist hij zou moeten weten hoe erg het is."

Met andere woorden, Paternotte heeft de euvele moed om de vele serieuze bedreigingen die Wilders dagelijks ontvangt van islamistische radicalen die hem letterlijk de keel willen doorsnijden te vergelijken met een paar vreedzame fakkeldragers bij een event van Kaag.

Dan ben je a) niet helemaal lekker of b) een walgelijke hypocriet.

Poll

Peiling! Wat is Jan Paternotte?

Dit is helaas wel hoe D66 dit spel steeds weer speelt. Aan de ene kant wordt heel zielig gedaan als iemand iets negatiefs zegt over Sigrid Kaag... maar aan de andere kant gaan ze er zelf systematisch met gestrekt been in en polariseren ze meer en harder dan wie ook. Ja, zelfs meer en harder dan de PVV.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Laten we eerlijk zijn: D66 staat er heel slecht voor in de peilingen. De partij staat op een historisch verlies, zeker in vergelijking met de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Deze huilerij is alleen maar bedoeld om daar van af te leiden én om tegelijkertijd iets van sympathie te kweken voor de meest onsympathieke vrouw van Nederland. Want, denken ze bij D66, als ze Kaag niet leuk en aardig kunnen vinden, dan hebben ze misschien alsnog sympathie voor haar als we haar neerzetten als een slachtoffer van rechtse haat.

Dáár is dit alles om te doen. Punt.

Volg mij op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties