Sigrid Kaag Minister van Financiën 9O1A6749

Peilingen! Regeringspartijen krijgen flinke klappen: D66, CDA en CU verliezen zetels

Politiekfeb 19 2023, 13:00
Maurice de Hond heeft vandaag zijn nieuwe peilingen gepubliceerd, de ‘linkse wolk’ kan volgens de Hond net zo groot worden al de VVD. Treurig wel dat de 2 linkse partijen elkaar nodig hebben om toch enig succes te behalen. Het is nog maar de vraag wat er van over blijft na 15 maart. De PVV staat er ook goed voor met 9 Eerste Kamer zetels, BBB op 8 en D66 zakt weer een zetel weg.
De regeringscombinatie tussen VVD, CDA, D66 en de CU staat inmiddels ook op 6 zetels verlies. De VVD staat op een kleine winst van 1 zetel terwijl de rest van de regeringspartijen op verlies staat. Het CDA krijgt de grootste klappen en zakt 4 zetels in de peilingen. Het vertrek van Gert-Jan Segers zorgt voor een lichte daling bij de Christen Unie, -1 zetel. De aanval die Sigrid Kaag opende op partijen als Forum voor Democratie, PVV en BBB doet ze niet veel goed. Ook D66 staat op -1. De verwachting is dat de partij van Kaag nergens de grootste zal gaan worden. We zien vooral een tweestrijd ontstaan tussen de PVV en de VVD in een aantal provincies. De SP blijft gelijk, de SGP zakt een zetel en de “overige” partijen zoals BVNL kunnen rekenen op 1 zetel. 50 plus zal compleet verdwijnen uit de Eerste Kamer volgens de laatste peilingen van de Hond.
Forum voor Democratie staat op verlies maar daar kan nog wel eens een enorme verrassing uit komen. Ondanks het verlies in de peilingen van de Hond is de kans groot dat FvD goed zal gaan scoren. Voornamelijk de regeringspartijen zijn bang voor een onverwacht succes van Forum voor Democratie. Eerder presenteerde Forum nog een ijzersterke kandidatenlijst voor de Eerste Kamer met Johan Dessing als geprezen nummer een.

Steun DDS op BackMe:
alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten