plenaire zaal tweede kamer panorama

De hypocrisie van politici: Wetten gelden wel voor de burger, maar niet voor henzelf

Politiekmei 26 2023, 20:00
Het nieuws dat de Coronawet en de pensioenwet wel van toepassing zijn op de burger, maar niet op politici, roept een walgelijke reactie op. Zodra wetten en regels worden bedacht door machthebbers voor de gewone burgers, maar niet voor henzelf, stinkt het zaakje. Tijdens de hele coronacrisis was dit al duidelijk: diplomaten, politici, hoogwaardigheidsbekleders en ministers genoten 'opeens' andere privileges dan de gewone burger. Diplomaten waren vrijgesteld van testverplichtingen en konden vrijelijk reizen. Zelfs factcheckers constateerden dit, maar wrongen zich in allerlei bochten om het als 'half waar' te bestempelen. De betreffende overheidswebsites zijn natuurlijk allang verwijderd.
Zelfs het vaccinatiebewijs is voor diplomaten geen vereiste. Dit is vreemd, aangezien politieke onschendbaarheid iets heel anders is dan lichamelijke onschendbaarheid. Kennelijk ging men ervan uit dat diplomaten niet besmet konden raken, anders zou een test wel noodzakelijk zijn in tijden van een levensgevaarlijke pandemie, waarin je als 'besmet persoon' medeverantwoordelijk werd gehouden voor iedereen in je omgeving die aan corona kon overlijden. Herinner je je nog de tijd waarin de wereld overvliegende diplomaten, koningen en presidenten geen test of vaccin nodig hadden? Nu geldt de nieuwe pensioenwet niet voor parlementariërs zelf.
Deze flagrante hypocrisie van politici is ronduit weerzinwekkend. Het toont aan dat er een dubbele standaard bestaat, waarbij de burger wordt onderworpen aan strenge regels en wetten, terwijl politici zichzelf boven de wet plaatsen. Dit is een grove schending van het vertrouwen van het volk. Politici moeten dienaren van het volk zijn en zich houden aan dezelfde regels en wetten als degenen die ze zogenaamd vertegenwoordigen.
Het is duidelijk dat politici denken weg te komen met hun bedrog en manipulatie. Ze vergeten echter dat het volk niet dom is en hun acties nauwlettend in de gaten houdt. Het is hoog tijd dat politici ter verantwoording worden geroepen voor hun hypocrisie en dat er gelijke regels en wetten gelden voor iedereen, ongeacht hun politieke status.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Het is schandalig dat degenen die verantwoordelijk zouden moeten zijn voor het waarborgen van rechtvaardigheid en eerlijkheid, juist degenen zijn die deze principes met voeten treden. Het volk verdient beter dan politici die zichzelf boven de wet plaatsen en denken weg te kunnen komen met hun bedrieglijke praktijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten