shutterstock 756016117

Defensie gaat woke: ministerie wil cultuurverandering en stelt cursus diversiteit verplicht

Politiekokt 26 2021, 14:00
Zelfs het ministerie van Defensie lijkt mee te gaan in de alsmaar groter wordende woke-mania in Nederland. Vanaf volgend jaar worden diversiteits- en inclusiviteitscursussen verplichte kost voor Defensiemedewerkers en militairen in opleiding.
Dat ministeries van Sociale Zaken en Onderwijs vallen voor de woke-gekte is nog niet zo gek. Maar dat uitgerekend het ministerie van Defensie nu ook is 'gevallen' is nogal een verontrustend teken. De Telegraaf meldt dat dit onderdeel is van een grote en brede cultuurverandering binnen Defensie. VVD'er Henk Kamp komt met de mededeling dat toekomstige militairen inclusie- en diversiteitstrainingen krijgen:
"Het klopt dat dit nu nog niet verplicht is, maar dit gaat veranderen. In 2022 wordt diversiteit en inclusiviteit ingebed in alle initiële opleidingen."
Wellicht is dit een toekomstige manier van oorlogsvoering die wel succesvol is tegen het oprukken van de Taliban, maar Nederlanders moeten er vooral niet te veel van verwachten. Het kabinet lijkt in rap tempo alles politiek correct te willen maken. Iedereen en alles moet er aan geloven, diversiteit - op basis van alles behalve diversiteit van meningen - moet de norm gaan worden.
Daarnaast gaat het ministerie zich de komende tijd focussen op het opkrikken van het percentage vrouwen in de top van Defensie. Op dit moment stijgt het aandeel vrouwen met een half procent per jaar, maar VVD'er Kamp vindt dit niet snel genoeg gaan.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het moge duidelijk zijn: ook Defensie lijkt te zwichten voor de woke-gekte en de quota-waanzin die de Nederlandse overheid al langer sterk beïnvloedt. Defensie loopt al langer achter de feiten aan doordat er al jaren te weinig geld naartoe gaat, maar door dit diversiteitsgedram kunnen we het definitief afschrijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten