screen shot 2024 02 16 at 111635jpg

"Een schoffering van de kiezer!" FVD'er Van Meijeren WOEST op D66-minister Pia Dijkstra

Politiekfeb 16, 11:30
In debat met Gideon van Meijeren heeft Pia Dijkstra zich gisteren van haar slechtste kant laten zien. De vrouw die sinds kort minister is voor D66 weigerde namelijk keihard in te gaan op vragen van de FVD'er. Sterker nog, ze zei nadrukkelijk dat ze lak had aan zijn vragen en opmerkingen.  
In een normaal land geven ministers antwoord op vragen van Kamerleden. Kamerleden moeten het kabinet immers controleren, niet andersom. Helaas is Nederland al heel lang geen normaal land meer. Daardoor zien we tegenwoordig dit soort debatten tussen ministers en Kamerleden, waarbij de eersten héél duidelijk maken dat ze totaal lak hebben aan wat kritische Kamerleden zeggen.
"Ik heb van Forum geen vragen gehoord, alleen maar een betoog wat zo ongelooflijk wantrouwen uitstraalt naar wat wij hier allemaal gedaan hebben en doen," aldus Dijkstra, "dat ik me niet geroepen voel om daar serieus op in te gaan."
Van Meijeren pikte dat niet en liep kalm naar voren. "Graag wil ik de minister erop wijzen dat ik niet gekozen ben om de regering te vertrouwen, maar om de regering te controleren en dat is wat ik hier doe."
Daarop antwoordde Dijkstra dat dit "een terechte opmerking" was maar dat kritiek op de regering volgens haar dan wel "op basis van feiten en vertrouwen in de wetenschap" moet. Dat laatste is natuurlijk merkwaardig om meerdere redenen. Ten eerste is "de wetenschap" altijd in ontwikkeling, daarnaast heeft "de wetenschap" het met regelmaat fout, en tenslotte is het ook heel goed mogelijk om de politiek te benaderen vanuit religieus of filosofisch oogpunt. Het slaat dus nergens op om te doen alsof het allemaal alleen maar "vanuit vertrouwen in de wetenschap" moet.

"Een schoffering"

Afijn, Van Meijeren was niet onder de indruk van Dijkstras reactie. "De minister gaf aan dat er gecontroleerd moet worden op basis van feiten. Ik heb heel veel feiten benoemd in mijn betoog. Kan de minister een feit noemen waar ze het niet mee eens is? Want dan kunnen we daar misschien een inhoudelijk debat over voeren in plaats van hier trucjes uit te halen?"
"Als er trucjes uitgehaald worden dan gebeurt dat door Forum voor Democratie," huilde Dijkstra daarop. "Er zat zoveel onzin in dat betoog dat ik... het komt niet eens in me op om daar serieus op te reageren. Ga ik ook niet doen."
"Ik vind het een schoffering van de Kamer dat de minister weigert in te gaan op de feiten die benoemd zijn door een gekozen volksvertegenwoordiger. Daarmee schoffeert ze niet alleen de Kamer maar ook alle mensen die op Forum voor Democratie gestemd hebben, die ook deze zorgen hebben en die heel graag een reactie van de minister zouden willen hebben," zei Van Meijeren in reactie.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de arrogantie van D66. Jij ook? Steun ons dan! Want DDS wordt door D66'ers bewust beschadigd. Alleen met jouw hulp kunnen ons belangrijke werk blijven doen. Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen die doodenge partij!
"Plus ik vind het levensgevaarlijk dat de minister hier een gekozen volksvertegenwoordiger hier aan het verdacht maken is, en een volksvertegenwoordiger die gewoon corruptie en mogelijke zorgen ter sprake wil brengen, op deze manier schoffeert."
D66-bewindspersonen staan al langer bekend om hun schoffering van kritische Kamerleden die fundamenteel andere denkbeelden hebben dan zij. Sigrid Kaag was daar buitengewoon 'goed' in, wat ook gold voor Ernst Kuipers en natuurlijk voor de nieuwe 'minister' Sjoerd Sjoerdsma. Die partij heeft hier echt een gewoonte van gemaakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten