kuiken nijboer arib

Erik de Vlieger fileert Jesse Klaver (GL) en Attje Kuiken (PvdA): 'Trots op hoe jullie de zittende macht steunen!'

Politiekaug 24 2022, 14:24
Ondernemer en podcaster Erik de Vlieger geeft Attje Kuiken (PvdA) en Jesse Klaver (GroenLinks) vandaag een flinke duw op Twitter. Hij vindt het namelijk ongekend van ze dat ze de zittende macht feitelijk overeind hebben gehouden tijdens het stikstofdebat op dinsdag. "Trots op jullie!" zegt hij ironisch.
Het was gisteren bijzonder merkwaardig om te zien hoe Jesse Klaver (GroenLinks) en Attje Kuiken (PvdA) voortdurend eisten dat het regeerakkoord wordt uitgevoerd, terwijl ze het CDA ondertussen sneer na sneer gaven. Want die twee partijen zitten zogenaamd immers in de oppositie. Ze zouden er alles aan moeten doen om het regeerakkoord te ondermijnen en onderlinge frictie in de coalitie aan te moedigen. In plaats daarvan namen ze het op voor het regeerakoord, en speelden ze D66-aanvalshond op het CDA. Bizar.
Dat vindt ook Erik de Vlieger, opiniemaker, ondernemer en podcaster. De Vlieger heeft ook gezien hoe Kuiken en Klaver de bulldog van Kaag waren, gister, en concludeert: die twee zijn nepoppositieleiders. Ze steunen de regering.
De Vlieger maakt duidelijk hoe de politieke vork echt in de steel zit door heel ironisch te twitteren over het wangedrag van de twee. 
"Goeie reis terug naar huis Jesse Klaver en Attje Kuikjen," schrijft hij. "Trots op jullie hoe goed jullie als oppositiepartijen vóór de zittende macht hebben gedebatteerd en gestemd."
"Leve de democratie," gaat hij zo mogelijk nog cynischer verder. "Hieperdepiep HOERA, HOERA, HOERA."
Wat er gister gebeurde was ronduit bizar. Kuiken en Klaver namen het echt voortdurend op voor de VVD, D66 en ChristenUnie - en specifieker voor het kabinet. D66 - van wie je toch flink wat aanvallen op het CDA zou verwachten - kon daardoor heerlijk achterover leunen. Er hoefde geen kabinetscrisis of coalitiecrisis te komen omdat het vuile werk van D66 opgeknapt werd door de PvdA en GroenLinks. Bizar.
(Het artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Of, nou ja, misschien is het eigenlijk helemaal zo bizar niet meer als je beseft dat het partijkartel wérkelijk één groot kartel is. Ze zijn allemaal lid van dezelfde club. Die verdeling in een oppositie en een regering is compleet kunstmatig. Het is nep. Een theatershow; een show voor ons, burgers, zodat wij denken dat ons politieke systeem heus wel een beetje werkt en dus steeds weer op dezelfde partijen blijven stemmen onder het motto, 'dit keer gaan ze het anders doen.'
Laat het nu maar eens goed tot je doordringen. Er is geen verschil tussen CDA, VVD, D66, ChristenUnie, PvdA en GroenLinks. Het is één en dezelfde club. Deze mensen praten achter de schermen met elkaar, spreken bepaalde strategieën en tactieken met elkaar af, en brengen die vervolgens ten uitvoer. Het is dan ook helemaal niet de bedoeling dat het kabinet gaat vallen op het stikstofdossier, ook dat is puur theater. Het enige dat ze willen is dat wij hoop houden en denken dat er best iets gaat veranderen. Neen, dat gaat er niet. Het is allemaal één pot nat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten