NOS maakt zich druk om 700 asielzoekers die buiten slapen bij Ter Apel: 32.000 Nederlanders en stijgende zijn ook dakloos

NOS maakt zich druk om 700 asielzoekers die buiten slapen bij Ter Apel: 32.000 Nederlanders en stijgende zijn ook dakloos

Bij de NOS hebben ze hun prioriteiten weer eens goed op orde zie ik. De staatsomroep bericht namelijk ademloos dat er maar liefst 700 arme asielzoekers waren die de nacht buiten hebben geslapen in Ter Apel, bij het opvangcentrum daar. Dit omdat er geen plek voor ze was. Ondertussen waren er vorig jaar 32.000 Néderlanders dakloos; een aantal dat razendsnel stijgt door de economische malaise waarin ons land zich bevindt. De NOS kan zich daar op de één of andere manier weinig druk om maken.

Als je dit artikel leest op de website van de NOS zou je denken dat het allemaal hartstikke erg is omdat andere mensen in ons land steevast een lekker dak boven het hoofd hebben. Want ze klagen daar steen en been dat 700 asielzoekers niet binnen konden slapen omdat de opvang in Ter Apel overvol was. Dat vinden ze bij bij de staatsomroep heel erg.

Want in Nederland hebben we immers totaal geen daklozenprobleem of zelfs maar een wooncrisis. De gewone Nederlander leeft riant als een kasteelheer in zijn eigen woning. Schande dat die arme asielzoekers zo behandeld worden in zo'n welvarend land!

Alleen is er één klein probleempje: als je de boel een beetje in de gaten houdt weet je dat het aantal daklozen in ons land razendsnel stijgt, en dan heb ik het niet over 'dakloze vluchtelingen,' maar over échte, gewone Nederlanders die geen dak boven het hoofd hebben. Daklozenopvangen klagen omdat de vraag naar opvang het dubbele is van wat ze aankunnen, en zelfs daklozen zelf maken zich zorgen omdat ze zien dat er steeds meer lotgenoten bijkomen.

(Artikel gaat door onder de oproep ons te steunen)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dat laatste klinkt misschien een beetje gek - als je zelf dakloos bent, waarom maak je je dan druk om het lot van een ander. Maar daklozen, niet schrikken!, hebben dus meer empathisch vermogen dan onze regering (en staatsomroep, maar dat terzijde).

Dit is het Nederland van Mark Rutte: een land waarin steeds meer Néderlanders dakloos worden... waar helemaal niemand in de coalitie of in het mediakartel zich druk om maakt, omdat huisvesting van anderlanders veel belangrijker is.

Lees meer over:
NPO Economie armoede NOS daklozen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties