shutterstock 2353561365

Ernst Kuipers, de Grootverdiener van de Hypocrisie, Landt Zogenaamde "Topbaan" in Singapore

Politiekfeb 22 , 8:00
In een wereld waar incompetentie beloond wordt met gouden bergen, heeft Ernst Kuipers, de voormalige 'minister' van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor D66 (uiteraard, wie anders?), zichzelf de jackpot toegeëigend. Deze man, die met de staart tussen de benen het Nederlandse kabinet ontvluchtte, heeft nu de schaamte voorbij zijn zinnen gezet op Singapore. Nanyang Technological University heeft deze meester in de kunst van het falen aangekondigd als hun nieuwste "vooraanstaand professor" en vicevoorzitter van de onderzoeksafdeling. Lachwekkend, is het niet?
Laten we even teruggaan naar het moment waarop Kuipers, de zogenaamde zorgheld, ons in de steek liet. Begin dit jaar verdween hij plotseling uit het demissionaire kabinet, mompelend over een 'topbaan' in het buitenland. Natuurlijk, als een echte D66'er, liet hij een wolk van mysterie en speculatie achter. Nu is de sluier opgelicht: Singapore is de plek waar hij zijn goudpotten verwacht.
Het is een publiek geheim dat dergelijke posities niet alleen een titel met zich meebrengen. Nee, de beloningen zijn astronomisch. Kun je je voorstellen hoeveel Kuipers gaat binnenharken met deze nieuwe rol? Een bedrag met zoveel nullen dat de gewone man er duizelig van zou worden. Voor Kuipers is dit niets minder dan een lucratieve cash cow, een beloning voor zijn 'uitmuntende' dienst in Nederland.
Maar laten we niet vergeten hoe deze man zijn post verliet: als een dief in de nacht, zonder verantwoording af te leggen aan het volk dat hij beweerde te dienen. Zijn vertrek naar Singapore is niet alleen een klap in het gezicht van iedereen die in deze moeilijke tijden op hem rekende, maar ook een schokkend voorbeeld van de arrogantie en zelfzucht die zo kenmerkend zijn voor de politieke elite.
In plaats van de brokstukken van zijn falen hier op te ruimen, kiest Kuipers voor een luxeleven in het buitenland. Wat een schandelijke vertoning van vluchtgedrag en gebrek aan integriteit. Ernst Kuipers mag dan in Singapore zijn intrek nemen als 'vooraanstaand professor', maar laten we niet vergeten dat hij in Nederland vooral herinnerd zal worden als de minister die wegrende toen het er echt op aankwam.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we helemaal KLAAR met die knettergekke D66'ers. Wat een arrogant, egoïstisch volk is dat zeg. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons die engnekken elke dag weer te exposen!
Een ding is zeker: de ironie van het feit dat een figuur als Kuipers, wiens beleid vaak meer vragen opriep dan antwoorden bood, nu de titel 'vooraanstaand' draagt, zal bij velen niet verloren gaan. Het is tekenend voor een tijd waarin de waarde van echte competentie en integriteit in de politiek steeds verder te zoeken is.
Kuipers' avontuur in Singapore is misschien een droom die uitkomt voor hem, maar het is een bittere pil voor degenen die nog steeds geloven in verantwoordelijkheid en toewijding aan het volk. Het laatste hoofdstuk van deze saga is nog niet geschreven, maar één ding is duidelijk: de nalatenschap van Ernst Kuipers is nu al getekend door zijn eigen handelen - een vlucht naar voren, weg van verantwoordelijkheid, richting een belachelijk riante beloning.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten