[Filmpje] Gideon van Meijeren (FVD): 'De regering wil ook gezonde mensen van hun vrijheid kunnen beroven'

Politiekaug 17, 10:20
Gisteren zat FVD-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren bij Ongehoord Nieuws van Omroep ON! om zijn licht te doen schijnen op een aantal onderwerpen. Daarbij werd ook gesproken over de (permanente) coronawet, die de staat ongekende macht en bevoegdheden geeft. Deze wet is, aldus Van Meijeren bijzonder zorgelijk. Want de regering "wil ook gezonde mensen van hun vrijheid kunnen beroven." En dat hebben we nog nooit gezien.
"Wat de regering nu wil - dat is een nieuwe trend, die is ingezet tijdens dat grote coronaschandaal - dat is [...] dat ook gezónde mensen van hun vrijheid beroofd kunnen worden," aldus Van Meijeren tegen presentatrices Raisa Blommestijn en Arlette Adriani. "Dat dat was uniek in de geschiedenis van de bestrijding van infectieziektesbestrijding. En dat is iets dat nu permanent gemaakt wordt."
Dit is, ging de FVD'er verder, "zeer zorgwekkend. Nu komt daadwerkelijk de aap uit de mouw. Ze willen permanent die grondrechten beperkende tirannieke maatregelen kunnen opleggen."
Deze situatie is, zei Van Meijeren daarop, bijzonder eng omdat mensen voor hun 'vrijheid' afhankelijk worden gemaakt van de overheid. "Al onze vrijheden zijn voorwaardelijk en je kunt die vrijheden alleen maar terugkrijgen als je gaan voldoen aan de eisen die de overheid daaraan stelt."

Verzet

Daarop vroeg Blommestijn aan Van Meijeren of er niet iets is dat wij gewone burgers hieraan kunnen doen. Nou, dat is er wel, zei hij.
"Wij roepen op tot massaal, krachtig, militant verzet tegen deze tirannieke overheid die nu weer gewoon hetzelfde circus opnieuw wil laten beginnen," aldus Van Meijeren. Gevraagd wat hij bedoelt met "militant" legde het Tweede Kamerlid uit dat "strijdbaar, strijdlustig, krachtig" verzet is, maar uiteraard "geweldloos, altijd vreedzaam." Want, maakte hij duidelijk, "daar bereik je veel meer mee."
"Maar alles bij elkaar moeten we via alle verschillende kanalen - vanuit de politiek, vanuit de media - toch die aanval blijven inzetten en zorgen dat het systeem uiteindelijk zodanig dat het op een dag echt in elkaar stort," sloot hij af.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Patrick Kicken - de bekende radiodeejay - was ook aanwezig bij de uitzending en liet weten aan Van Meijeren en Blommestijn dat hij van plan is te gaan demonstreren als vergaande coronamaatregelen afgekondigd worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten