Filmpje! Gideon van Meijeren (FVD) doet NOODKREET: 'Kernoorlog komt steeds dichterbij!'

Politiekjun 28, 18:00
In de Tweede Kamer heeft FVD-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren de rest van de Kamer hard aangepakt vanwege de eeuwigdurende steun voor de eeuwige oorlog in Oekraïne. FVD wil dat die oorlog beëindigd wordt. Dat is in het belang van iedereen - zeker in dat van Nederland. Want, zei hij, een kernoorlog komt steeds dichterbij. Hoe meer de NAVO zich met Oekraïne bemoeit, hoe gevaarlijker het is. Dit risico moet direct beëindigd worden.
Van Meijeren begon zijn toespraak twee dagen geleden in de Tweede Kamer door uit te leggen dat FVD de enige partij is in het parlement die niet voor onbeperkte oorlog in Oekraïne is. Alle andere partijen, de PVV tegenwoordig incluis, willen meer, meer, meer strijd. FVD wil dat niet.
Maar, zei hij, het feit dat FVD de denkbeelden van Rusland serieus neemt "betekent niet dat we dus een spreekbuis zijn van Rusland." Nee, het is wijsheid om als het over geopolitiek gaat, rekening te houden met elk land, met ieders belangen, en met ieders afwegingen. Dat niet doen is niet "sterk" en "moedig," Maar oliedom en zelfs levensgevaarlijk.
"Dit maakt ons de enige partij die zich van alle kanten laat informeren, die feiten van alle kanten tot zich neemt," aldus Van Meijeren, "en [zo] zelfstandig tot een weloverwogen standpunt komt."

Agressie

Vervolgens sprak hij enkele argumenten tegen die door het partijkartel steeds weer naar voren worden geschoven. "Ten eerste het beeld dat Poetin zomaar in pure agressie en uit het niets het soevereine Oekraïne heeft aangevallen en dat hele land wil veroveren, en als dat gelukt is door wil stoten en de rest van Europa wil overheersen."
"Poetin zelf geeft aan dat zijn militaire operatie erop gericht is om de veiligheid van Rusland te waarborgen," legde Van Meijeren daarop uit. "Als je bedenkt dat de NAVO die notabene is opgericht om Rusland te verslaan zich in de afgelopen decennia steeds verder heeft uitgebreid tot aan de grens met Rusland, notabene tegen de gemaakte afspraken in, dan spreekt voor zich dat Rusland dit beschouwt als een reële bedreiging - en die bedreiging wil neutraliseren."

Arme Russen

Daarnaast, zei Van Meijeren, is er in de Nederlandse media en politiek vrijwel geen aandacht meer voor, maar feit is dat Russische Oekraïeners al jaren keihard worden aangevallen en onderdrukt door wat in theorie hun eigen overheid zou moeten zijn. Kiev, dus.
"Het is heel begrijpelijk dat Rusland deze mensen wil beschermen en een humanitaire ramp wil voorkomen," aldus de FVD'er.
Daarop sprong hij over op het argument dat Rusland een bedreiging vormt voor Néderland. Ook met dit 'argument' heeft Van Meijeren bar weinig.
"Als het zo zou zijn dat er aanwijzingen zijn dat Rusland erop uit is om Europese landen te veroveren," zei Van Meijeren daarover, "natuurlijk zouden we die dreiging dan serieus moeten nemen. Ik zie alleen totaal niet waar die beweringen op gebaseerd zijn. Geen documenten, geen uitspraken van Russische regeringsfunctionarissen, geen gedragingen... geen greintje bewijs dat Rusland die ambitie zou hebben."

Het Westen wil oorlog

Aan de andere kant, ging hij verder, zien we wel dat er ándere landen en organisaties zijn die belang hebben bij voortzetting van de Oekraïense oorlog. "Het militair-industrieel complex," om mee te beginnen. Dat is hierbij gebaat en "verdient miljarden" aan de oorlog."
Ook de NAVO heeft volgens Van Meijeren belangen erbij. Sterker nog, legde de FVD'er uit, die organisatie "ontleent haar hele bestaansrecht aan oorlog." Ook Westerse leiders vinden oorlog geweldig omdat het ze helpt een "externe vijand" te creëren. Het bevordert nationale eenheid terwijl het de machthebbers tegelijkertijd in staat stelt "meer macht naar zichzelf toe te trekken."
En dat is niet alles. "De controle over energievoorzieningen" worden ermee geboost. En ga zo maar door.

Levensgevaarlijk

Daarom, zei Van Meijeren, kan hij alleen maar concluderen dat de Nederlandse belangen op geen enkele manier gediend zijn bij deze oorlog. "Sterker nog, we lopen enorme veiligheidsrisico's," ging hij verder. Want "door de Nederlandse betrokkenheid kan Nederland een legitiem doelwit worden van militaire acties."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
"De risico's van een bredere oorlog in Europa, inclusief het gebruik van kernwapens, zijn zeer reëel. En zeer dreigend. Het is volstrekt onverantwoord om deze gvaren te negeren en door te gaan op het pad van escalatie. En daarom dring ik er nogmaals bij de minister-president op aan: ga u zich bij de EU-top nou eens inzetten voor het Nederlandse belang."
Dat betekent: gebruik diplomatie om een deal te maken met Rusland. Want, zei Van Meijeren, dat land staat daar open voor. Poetin heeft volgens hem meerdere malen aangegeven maar wat graag te willen onderhandelen. Doe dat, was Van Meijerens visie, en los deze zaak op.
Een week geleden deed Van Meijerens partijgenoot Pepijn van Houwelingen min of meer al eenzelfde oproep in gesprek met de kandidaat-minister van Buitenlandse Zaken. Daarbij stelde hij dat de Westerse invloeden in Oekraïne voor Rusland explosiever en gevaarlijker zijn dan de Cubacrisis van decennia geleden. Vreemd genoeg vindt de rest van de politiek dat allemaal niet en negeren ze dat Russische perspectief totaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten