20220222 Fleur Agema 117

Fleur Agema (PVV): 'Er zijn tóch 27 geluidsopnames van OMT-bijeenkomsten. Kuipers informeerde Kamer verkeerd'

Politiekokt 20 2022, 15:00
Er zijn nieuwe ontwikkelingen betreffende het OMT en specifieker de positie van minister Ernst Kuipers (D66). Eerder ontkende hij namelijk dat er geluidsopnames waren van OMT-bijeenkomsten. Fleur Agema (PVV) zegt nu dat dit onjuiste informatie was; er zijn maar liefst 27 opnames.
Op 24 mei én 4 oktober zei Kuipers tegen de Tweede Kamer dat er geen geluidsopnames (meer) waren van OMT-bijeenkomsten. Ja, de gesprekken zouden wel worden opgenomen, maar op het moment dat de verslagen van die gesprekken dan "definitief vastgesteld" worden, nou, dan worden de opnames gewoon verwijderd.
Maar dat klopt niet, aldus Kuipers in een nieuwe brief aan de Kamer. "Via deze brief informeer ik u dat recent helaas duidelijk is geworden dat er toch nog geluidsfragmenten van OMT-vergaderingen aanwezig blijken te zijn..." schrijft de D66'er op 19 oktober. Gisteren, dus. 
PVV-Tweede Kamerlid Fleur Agema is hier bijzonder geïrriteerd door. Niet zo gek, natuurlijk, want deze opnames hadden een rol kunnen spelen in de debatten over het coronabeleid van het kabinet. Agema eist dan ook dat de tapes openbaar gemaakt worden. Daarnaast wil ze natuurlijk dat hier een (nieuw) debat over komt.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Het ergste hieraan is natuurlijk dat dit soort dingen steeds weer gebeuren. Keer op keer ontkent het kabinet iets - vaak dat er bepaalde informatie is - om vervolgens te 'moeten toegeven' dat die informatie toch wel bestond. Vervolgens komt er een debatje waarin de PVV en FVD zich boos maken, waar GroenLinks en PvdA net doen alsof ze het niet fijn vinden maar zich er eigenlijk niet druk om maken, en waarin de coalitie elkaar de hand boven het hoofd houdt.
In de kern maakt het dus helemaal niets uit. Het kabinet kan liegen en bedriegen, en niemand die er iets aan kan doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten