shutterstock 1006602418

Free at last! Geert Wilders weer terug op Twitter: 'Dank voor het tweede excuus'

Politiekapr 30 2022, 7:55
Het is ongelooflijk, maar gisteren was Geert Wilders opeens weer geschorst van Twitter. En ja, weer omdat hij dingen gezegd zou hebben die islamisten niet kunnen waarderen. Maar: hij heeft weer protest aangetekend tegen het besluit en, jawel, dat protest is terecht beoordeeld. Wilders is weer terug op Twitter. Jawel.
Op Twitter (jawel!) laat PVV-leider Geert Wilders weten dat hij voor de tweede keer in korte tijd terug is gebracht op het sociale netwerk. Hij is daar natuurlijk erg blij mee. Maar, zegt hij, het zou voor Twitter ook een teken moeten zijn dat ze hun beleid moeten aanpassen. Dat ze niet hém steeds moeten schorsen, maar juist de mensen die hem continu met de dood bedreigen. Want de accounts van die mensen worden gek genoeg met rust gelaten.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Geschorst

Een paar dagen geleden werd Wilders opeens geschorst op Twitter. Zoals hij toen liet weten na zijn blokkade: dat soort acties zijn natuurlijk met geen pen te beschrijven. De vrijheid van meningsuiting geldt ook voor meningen die links-progressieve-woke-deugers die bij Twitter werken niet fijn vinden. 
Het was niet best. Wilders tekende dan ook direct beroep aan tegen dit besluit. In zijn reactie legde hij uit dat hij weliswaar dingen zei waar extremisten aanstoot aan kunnen nemen, maar dat dit zijn vrijheid niet hoort te beperken. Hij wilde dus toegang krijgen tot zijn account.
Dat werkte. Twitter gaf toe fout te zitten. Wilders kreeg zijn account terug. Yay!
Maar gisteren ging het ongelooflijk genoeg toch weer fout. Want opeens had hij weer geen toegang. En ja, alweer moest hij in beroep - in de hoop dat het voor de tweede keer een positief resultaat zou opleveren.
Let wel, zoiets gebeurt eigenlijk maar zelden. De kans dat Twitter je gelijk geeft als je in beroep gaat ligt ergens tussen 0 procent en 1 procent in. Dat Wilders twee keer achter elkaar gelijk krijgt zegt dus alles - niet alleen over de nieuwe wind die toch al een beetje waait bij Twitter, maar ook over de zwakke positie waarin de censors zaten.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
De vraag is: doet Twitter dit en leert het netwerk van deze idiote acties in korte tijd, of blijven de interne censoren bezig met hun gewar? Ja, Wilders is weer terug op Twitter. Maar blijft dat zo of moet hij straks wéér beroep aantekenen tegen een doorgeslagen censor?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten