shutterstock 1922761373

FVD komt met petitie om academici als Laurens Buijs te verdedigen: 'Bescherm de academische vrijheid!'

Politiekfeb 02 2023, 17:00
Forum voor Democratie (FVD) wil zich hard maken voor de academische vrijheid - en dus voor de vrijheid van academici om ook onderzoeken te doen en meningen te hebben die ingaan tegen de Woke-dictatuur. Daarom heeft de partij een petitie opgezet én wil FVD een Tegenspraak Fonds creëren.
Laurens Buijs, die zwaar onder vuur is komen te liggen vanuit extreemlinkse hoek, is langsgekomen bij Ongehoord Nieuws om te vertellen over zijn visie op Woke. De academicus wordt gehaat. Ze willen hem wegpesten van zijn Amsterdamse universiteit. Maar hij weigert te gaan. Waarom? Simpel. Hij vecht voor zijn overtuigingen. 
Bij het NPO programma legde de docent van de Universiteit van Amsterdam uit dat hij een voorstander is van diversiteitsbeleid, "maar niet als we niet meer vrij kunnen praten en denken." En ja, mensen mogen wat hem betreft ook prima woke-denkbeelden hebben - maar ze mogen die denkbeelden niet vervolgens opleggen aan mensen als hij, die in kleine dingetjes als 'biologische gender' geloven.
FVD reageert instemmend op het verhaal van Buijs en voegt daar aan toe dat het plannen heeft om hier iets aan te doen; om de academische vrijheid daadwerkelijk te verdedigen.
"We moeten de kritische wetenschapper beschermen," aldus Forum. "FVD wil dat doen met een Tegenspraak Fonds." Vervolgens linkt de partij naar een petitie op haar eigen website met de oproep: "Teken onze petitie voor de academische vrijheid!"

En precies het vrije woord staat ernstig onder druk door het #woke-denken. We moeten de kritische wetenschapper beter beschermen. #FVD wil dat doen met een Tegenspraak Fonds. Teken onze petitie voor de academische vrijheid! fvd.nl/petities/besch…

Ongehoord Nederland TV
Ongehoord Nederland TV
@ongehoordnedtv

“Ik ben heel erg voorstander van diversiteitsbeleid, maar niet als we niet meer vrij kunnen praten en denken,” zegt universitair docent @laurensbuijs over #cancelcultuur op #UvA. #woke Kijk #ongehoordnieuws nu live op NPO1.

255
Reply
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dit is natuurlijk een ongelooflijk belangrijk project. Buijs is nu de meest bekende academicus die zo gewoket wordt, maar hij is natuurlijk lang niet de enige. En ja, hij wordt nu als voorbeeld gebruikt: ze willen juist hem op de knieën dwingen zodat mensen in de academische wereld die het met hem eens zijn zich wel twee keer bedenken voor ze soortgelijke dingen zeggen... en pal staan voor hun overtuigingen.
Prima initiatief dus van FVD!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten