geert wilders pvv 9o1a6680

Geert Wilders breekt politieke impasse met frisse formatieplannen

Politieknov 29 2023, 16:00
Vandaag heeft PVV-leider, Geert Wilders, een voorstel op tafel gelegd bij de verkenner hoe de formatie verder moet gaan. Tijdens zijn eerste gesprek met verkenner Ronald Plasterk suggereerde Wilders een kabinet te vormen met partijen als PVV, VVD, BBB en NSC.
Het is een verademing om de haantjes-de-voorste mentaliteit te zien vervagen en een onderhandelingspoging te zien opbloeien. Is dit een zeldzame glimp van solidariteit op de rechtsere flanken van het politieke spectrum? Wilders belooft ingesteld om het "redelijke" in ons politieke woordenboek te herdefiniëren schrijft het AD.
"Compromis". Een woord dat door velen in de politieke arena zo vaak wordt genegeerd, lijkt het centrale principe te zijn van het door Wilders voorgestelde model. Hij heeft aangegeven er open voor te staan om de rollen in het potentiële kabinet op flexibele wijze te bepalen. Een welkome verandering, na de oude politieke verhoudingen waarin alles al vooraf was voorgekookt.
Wilders' suggestie ontmantelt bovendien de beruchte mythe dat de PVV kost wat kost mensen uit Nederland wil zetten. Een bewuste stap om de kloof met zijn potentiële coalitiepartners te dichten? Wie weet. Maar het is zeker een stap in de juiste richting.
Ondanks zijn verrassend conciliante voorstellen, blijft Wilders echter ook onverzettelijk in zijn bekritiseerde anti-islam standpunten. Deze zullen volgens hem niet in de koelkast worden geplaatst; eerder in een diepvries. Het blijft strikt vasthouden aan zijn principes.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de hypocrisie van de VVD. We gaan die neprechtse partij vanaf nu nog harder aanpakken. Ben jij het daarmee eens? Steun ons dan! Doneer aan DDS en help ons de VVD vanaf nu te slopen!
Er waait een nieuwe wind door de wandelgangen van de Tweede Kamer met Wilders' bereidheid om een dapper compromis te sluiten. Maar hoe zullen de andere potentiële coalitiepartners reageren? Het wachten is op hun reactie. Maar één ding is zeker: we zien hier een nieuwe Geert Wilders die bereid is om de politieke impasse te doorbreken. Erg verfrissend en het oogt nog premierwaardig ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten