Gemeente Westerwoolde boos op ministerie: 'Illegale tent op terrein Ter Apel wordt verwijderd'

Gemeente Westerwoolde boos op ministerie: 'Illegale tent op terrein Ter Apel wordt verwijderd'

De Nederlandse overheid heeft opnieuw een gemeente gepasseerd en doet wat het zelf wil. De gemeente Westerwoolde is boos op het ministerie van Jusitie en Veiligheid, omdat het ministerie zonder medeweten van de gemeente een gigantische tent met slaapplekken op het terrein van Ter Apel heeft laten zetten. De gemeente laat weten de tent "zo snel mogelijk" te verwijderen.

Voor de gemeente is de situatie vrij duidelijk: Ter Apel heeft plek voor hoogstens 2.000 asielzoekers. Dan moet een ministerie niet zomaar, zonder überhaupt de gemeente te informeren, er een tent bij zetten voor nóg meer asielzoekers.

Dat er zonder ons medeweten een tent gebouwd wordt, die dusdanig groot is dat daarvoor eigenlijk een bouwvergunning nodig is, dat levert boosheid op en is tegen gemaakte afspraken”, aldus de woordvoerster van de gemeente (via De Telegraaf).

De gemeente doet in Ter Apel precies wat is afgesproken, met alle gevolgen van dien. Hoe het ook zij, daar nemen ze in ieder geval nog altijd de verantwoordelijkheid voor. Dat het kabinet en het Rijk er verder een potje van maken met hun volkomen absurde asielbeleid, dat zoeken ze zelf maar uit.

(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

De gemeenteraad van Westerwoolde kan natuurlijk makkelijk en 'veilig' het Rijk de spreekwoordelijke middelvinger geven. De overlast is daar in Ter Apel al jaren enorm en het draagvlak onder de inwoners is inmiddels wel verdwenen. Dan zou je als gemeenteraad ook wel bijzonder achterlijk zijn om zo'n gigantische tent maar gewoon te accepteren!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties