shutterstock 2250882231

Hugo de Jonge weigert de waarheid onder ogen te zien: Het boek ''Het Coronabedrog'' blijft ongelezen

Politieksep 29 2023, 15:00
Het boek van Thierry Baudet, "Het Coronabedrog", heeft de tongen flink losgemaakt. Niet alleen onder de burgers van Nederland, maar ook binnen het politieke spectrum. Zo bleek gisteren toen minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Hugo de Jonge (CDA), weigerde het boek aan te nemen, met de opmerking: "Daar staat zoveel verschrikkelijks in!"
Is dit een schuldbekentenis van De Jonge? Is het een erkenning dat hij fouten heeft gemaakt in zijn beleid als minister van VWS rondom het coronavirus? De maatregelen zoals mondkapjesplicht, avondklok en lockdown hebben velen van ons geraakt. Maar waarom zou onze minister, die deze maatregelen heeft ingevoerd, niet willen weten welke kritiek hierop bestaat?
Het niet aannemen van het boek kan gezien worden als een duidelijk teken van zwakte. Een teken dat De Jonge niet bereid is om te reflecteren op zijn eigen beleid en de gevolgen ervan. Het lijkt erop dat hij bang is voor de waarheid die in Baudet's boek staat beschreven. Een waarheid die, als we het boek moeten geloven, stelt dat het beleid van De Jonge meer schade heeft aangericht dan goed heeft gedaan.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
Door het boek te negeren, probeert De Jonge wellicht zijn 'ich habe das nicht gewusst' verdediging in stand te houden. Maar het Nederlandse volk verdient beter. Het verdient een minister die openstaat voor kritiek, die bereid is om te leren van zijn fouten en die verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden. Het negeren van "Het Coronabedrog" is een gemiste kans voor De Jonge om te laten zien dat hij deze verantwoordelijkheid serieus neemt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten