dh 10149 hugo de jonge

Hugo de Jonge's informatieverduistering bij VWS: De schande van verspild belastinggeld - De teller staat op 677.000 euro!

Politiekfeb 15, 11:00
Het is een schouwspel dat zelfs de meest cynische Nederlanders doet fronsen: Het wegduikgedrag van Hugo de Jonge (CDA) en het ministeriële circus bij Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) blijven de nationale schatkist plunderen, en dit alles onder het mom van incompetentie. Jawel, dames en heren, terwijl u zwoegt en zweet om elke cent belasting op te hoesten, smijt VWS met uw geld alsof het confetti is op een eindeloos feest van falen. Een verbijsterende 677.000 euro aan dwangsommen is al verkwist, simpelweg omdat dit ministerie niet in staat is om tijdig informatie over de coronacrisis te verstrekken schrijft het Parool.
Is dit de transparantie die ons beloofd werd? Nee, dit is bureaucratische wanprestatie van de bovenste plank. Hugo de Jonge is een koning Midas te zijn in het koninkrijk der verspilling. Zijn ex ministerie, overladen met Woo-verzoeken, faalt jammerlijk in een van de meest basale overheidsfuncties: openheid van zaken geven.
De saga rondom de mondkapjesdeal – een beschamende episode die smaad werpt op het toch al niet onbesproken blazoen van De Jonge – is slechts één voorbeeld van de informatie die angstvallig achter slot en grendel wordt gehouden. Waarom, vraagt men zich af? Wat heeft het ministerie te verbergen dat het de portemonnee van de belastingbetaler blijft plunderen om zijn geheimen te bewaken?
Laten we duidelijk zijn: dit gaat niet over een paar vertraagde documenten. Dit is een systematisch falen dat de belastingbetaler handenvol geld kost. En wat krijgen we ervoor terug? Een ministerie dat zich verschuilt achter excuses van 'te weinig personeel' en 'te veel verzoeken'. Een lachertje is het, en een klap in het gezicht van elke Nederlander die recht heeft op transparantie en verantwoording.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de knettergekke coalities waarin ons land verweven is. Het gaat om óns nationaal belang, niet om de belangen van andere landen. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMeen versterk het échte pro-Nederlandse geluid!
Het is tijd dat Hugo de Jonge en het ambtenarenapparaat van VWS hun verantwoordelijkheid nemen. De parlementaire commissie voor Covid komt als geroepen. Geen excuses meer, geen verspilling van belastinggeld aan dwangsommen. Wij eisen actie, wij eisen transparantie, en bovenal eisen wij respect voor het harde werk van de Nederlandse burger. Genoeg is genoeg. Dit schimmenspel moet stoppen, en wel nu. De belastingbetaler verdient beter dan dit circus van incompetentie en verduistering. De waarheid dient op tafel te komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten