protest g7b97376a6 1920

ING verplaatst aandeelhoudersvergadering naar een grotere locatie vanwege verwachte opkomst milieuactivisten

Politiekapr 14 2023, 19:00
ING wijkt uit naar een grotere locatie voor zijn aanstaande aandeelhoudersvergadering vanwege de verwachte opkomst van milieuactivisten. De vergadering zal niet langer plaatsvinden op het hoofdkantoor van ING in Amsterdam-Zuidoost, maar in het Muziekgebouw aan ’t IJ in het centrum van Amsterdam. Dit is een reactie op de aankondiging van Milieudefensie dat zij op de vergadering vragen willen stellen aan het bestuur over het klimaatbeleid van de bank.
Milieudefensie gaat uit van zon honderd sympathisanten met aandelen die naar de bijeenkomst komen. Zij willen het bestuur van ING vragen of de bank er alles aan zal doen om de uitstoot van broeikasgassen tot 2030 met minimaal 45 procent te verlagen ten opzichte van 2019. Als het bestuur ontwijkend is, zal de vraag herhaald worden, zo meldt campagneleider Peer de Rijk.
Deze strategie zorgde bij de aandeelhoudersvergadering van supermarktconcern Ahold Delhaize afgelopen woensdag voor enige irritatie bij andere aanwezigen. Omdat topman Frans Muller volgens Milieudefensie geen duidelijk antwoord gaf, herhaalden activisten de vraag keer op keer. Ook Extinction Rebellion kondigt aan met zo’n honderd "rebellen" naar de vergadering van ING te komen.
Een woordvoerder van ING zegt dat de bestuurders en commissarissen "zoals altijd goed zullen luisteren naar de verschillende vragen van onze aandeelhouders en die vervolgens zo goed mogelijk zullen beantwoorden." ING staat daarmee dus open voor eventuele vragen van de milieuactivisten.
Na maanden van actievoeren in Den Haag door de “rebellen” van Extincion Rebellion lijkt de aandacht van de organisatie nu te verschuiven. De impact die ze hebben door de snelweg te bezetten lijkt minimaal te zijn, waardoor de organisatie nu zoekt naar alternatieven. Naast Milieudefensie kunnen we dus ook de aanwezigheid van XR verwachten, wat ongetwijfeld weer voor een hoop gedoe gaat zorgen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten