portraitfactorynl paul cliteur 229

Irritatie bij Paul Cliteur en Thierry Baudet: 'Waarom slaan Joodse organisaties niet aan op vergelijkingen tussen Wilders en Hitler'

Politieknov 27 2023, 20:00
Paul Cliteur en Thierry Baudet vinden het nogal frappant dat "Joodse organisaties" niet aan slaan op vergelijkingen tussen Adolf Hitler en Geert Wilders. Als anderen dit doen - met name FVD'ers Thierry Baudet en Pepijn van Houwelingen - is het reden voor aanklachten en campagnes. Maar als linksen het doen vinden ze het wel prima. Hoe kan dat toch?
Eerder vandaar berichtten wij dat er linkse engnekken aan het demonstreren zijn die Geert Wilders publiekelijk - op tv - vergelijken met Adolf Hitler. Als duidelijk wordt gemaakt aan ze dat dit toch een tikje idioot is blijven ze volhouden. Wilders is Hitler. Punt. Net zo fout.
Paul Cliteur - die als lijstduwer op de lijst van Forum voor Democratie stond bij de Tweede Kamerverkiezingen 2023 en die daarvoor voor FVD Eerste Kamerlid was - vindt dit merkwaardig. Niet alleen dat die vergelijkingen gemaakt worden, maar vooral dat Joodse organisaties én het Openbaar Ministerie het allemaal wel prima lijken te vinden.
"Waarom slaan Joodse organisaties niet eens een keer hierop aan," schrijft Cliteur op X. "Dit is toch bagatellisering van Hitler?" Dit is natuurlijk een referentie aan het CIDI, dat eerder een rechtszaak tegen Thierry Baudet propageerde - en blij was met het oordeel van de rechter doen Baudet die zaak verloor.
Maar daar eindigt Cliteur niet. Hij wil namelijk ook tekst en uitleg van het OM. Want, vraagt hij: "waarom blijven die op hun handen zitten bij dit soort vergelijkingen?"
Opvallend, inderdaad. Want Pepijn van Houwelingen moet zich immers verantwoorden voor de rechter omdat hij een photoshopje maakt met een nazikruis erin. Dat mocht hij niet doen over Ernst Kuipers. Want, och, och, och, dat soort vergelijkingen maken tussen D66'ers en de nazi's is zelfs crimineel! Aldus het OM.
Als linkse mensen dat soort vergelijkingen maken tussen réchtse politici en de nazi's, dan interesseert het OM dat helemaal niet. Blijkbaar. Inderdaad. Gek.
Baudet is het helemaal eens met Cliteur, en maakt dat duidelijk in één korte, maar heldere tweet:

Hm. 🧐

Paul Cliteur
Paul Cliteur
@paulcliteur

Waarom slaan Joodse organisaties niet eens een keer hierop aan: dit is toch bagatellisering van Hitler? En het Openbaar Ministerie: waarom blijven die op hun handen zitten bij dit soort vergelijkingen?

516
Reply
Feit is natuurlijk dat dit soort vergelijkingen wel gemaakt mogen worden door het partijkartel, omdat het een politiek wapen is. Ze weten dat nazivergelijkingen helaas heel effectief kunnen zijn. Het is een heel effectieve methode om emoties te bespelen én om politici die je haat buitenspel te zetten.
Daarom mogen zij het wel doen, en wij niet. Complexer dan dat is het niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten