Kabinet ziet toch af van 'coronakerstvakantie' voor leerlingen, zomervakantie ook onveranderd

Kabinet ziet toch af van 'coronakerstvakantie' voor leerlingen, zomervakantie ook onveranderd

Met het oog op een mogelijke nieuwe coronagolf werd het idee geopperd om te gaan sleutelen aan de kerst- en zomervakanties. Na onderzoek hebben de ministers Kuipers van Volksgezondheid en Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs besloten om hier niets mee te doen.

Omdat het coronavirus voornamelijk in de winter rondgaat leek het de bewindslieden wel een goed idee om de kerstvakantie te verlengen en de zomervakantie in te korten. Daarbij werd natuurlijk totaal niet nagedacht over de planning van scholen, ouders, kinderopvang en eventuele geboekte vakanties. Er kwam een storm van kritiek, maar toch moest het plan eerst onderzocht worden.

Het RIVM doet een keer verstandig en zegt dat er "nu geen duidelijke noodzaak is uit gezondheidsperpectief" en dat "ook het maatschappelijk debat laat zien dat dit onwenselijk is" (via de NOS). Een totaal flut plan dus.

Dit soort ideeën zijn ook weer een typisch voorbeeld van hoe het kabinet probeert om via allerlei onnozele randzaken tóch te doen lijken alsof ze weten hoe ze met de coronapandemie om moeten gaan. Daarbij verliezen ze natuurlijk weer compleet uit het oog wat het maatschappelijke effect hiervan zou kunnen zijn. En fundamentele problemen, zoals de zorgcapaciteit, worden niet echt besproken. Maar dit soort 'laaghangend fruit'-maatregelen worden zomaar geopperd en moeten zelfs worden onderzocht.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Eigenlijk is het ook behoorlijk absurd dat er meteen werd gedacht in een langetermijnoplossing voor een relatief korte crisis. 'Gooi de vakanties maar overhoop want corona blijft hier nog wel een paar jaar', was de gedachte. Ze hadden ook kunnen beginnen met een optie om tijdens zo'n crisis gewoon een week of twee langer vakantie af te kondigen als het kabinet daar heil in zag...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties