20220125 tweede kamer pepijn van houwelingen fvd 1

Kamervragen Van Houwelingen over de oproep tot censuur op Twitter en overleggen Met Sociale Mediagiganten

Politiekjun 13 2023, 15:00
Forum voor Democratie-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen is één van de actiefste leden wat betreft het afdwingen van transparantie en openheid van de regering inzake hoofdpijndossiers; dossiers waarover de regering het liefst vooral heel ONDUIDELIJK blijft. Nu heeft hij zijn pijlen gericht op geheime oproepen tot censuur vanuit de overheid naar Twitter en Facebook... en op vergaderingen op het ministerie van Binnenlandse Zaken waar de sociale mediagiganten blijkbaar ook bij betrokken waren.
Het Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen van de partij Forum voor Democratie (FvD) heeft Kamervragen gesteld aan de Minister van Volksgezondheid, Ernst Kuipers (D66), in verband met onthullingen uit recent gepubliceerde e-mailberichten van het ministerie. Deze berichten roepen vragen op over mogelijke censuur op Twitter en gesprekken tussen het ministerie en de sociale media giganten Twitter en Facebook.
Uit de e-mailcorrespondentie blijkt dat er oproepen zijn geweest tot censuur vanuit het ministerie. De verontrusting van Van Houwelingen komt voort uit de gedachte dat dergelijke oproepen ingaan tegen de grondbeginselen van de democratie. Hij heeft daarom om verduidelijking gevraagd over wie het specifieke doelwit was van deze vermeende censuur en waarom er een poging werd gedaan deze persoon het zwijgen op te leggen.
Van bijzonder belang is het feit dat ook de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) bij de situatie betrokken was. Dit suggereert dat tenminste één van de gecensureerde individuen een medisch professional was, mogelijk een arts. Van Houwelingen heeft aangegeven hierover verduidelijking te willen.
De Kamervragen gaan verder in op de kwestie van de aanwezigheid van Facebook en Twitter op bepaalde bijeenkomsten van het ministerie. Volgens de informatie uit de e-mails waren deze bedrijven op minstens één gelegenheid aanwezig. Van Houwelingen wil duidelijkheid over welke vergaderingen dit waren en wat er werd besproken. De centrale vraag is of deze gesprekken betrekking hadden op het onderwerp "desinformatie" en, zo niet, welke andere onderwerpen er dan werden behandeld.
Deze vragen komen voort uit de suggestie in de e-mails dat er mogelijk achter gesloten deuren is gesproken over censuur en actieve samenwerking tussen grote bedrijven en de staat. Van Houwelingen heeft onderstreept dat het van het grootste belang is om volledige transparantie te bieden over deze mogelijke ontwikkelingen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Het stellen van deze vragen benadrukt de belangrijke rol die het parlement speelt bij het in toom houden van de macht van de uitvoerende tak. Het roept het ministerie op om verantwoording af te leggen voor haar acties en om duidelijkheid te scheppen over haar relaties met grote technologiebedrijven. Het belicht ook de voortdurende discussie over de rol van social media in het publieke debat en de zorgen over mogelijke censuur.
Er wordt nu afgewacht hoe Minister Kuipers op de Kamervragen zal reageren en welke gevolgen dit zal hebben voor de relaties tussen de overheid, social media bedrijven, en de Nederlandse burgers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten