Gert Jan Segers CU 9O1A6761

Kerstboodschap van ChristenUnie gericht op financiële zegeningen, niet op geboorte van Jezus

Politiekdec 25 2022, 18:00
De ChristenUnie is een politieke partij in Nederland die zich baseert op christelijke waarden en normen. Het is dan ook opmerkelijk dat de partij en haar leider Gert-Jan Segers een kerstboodschap hebben gedeeld met een afbeelding waar geen enkele link naar het christendom wordt gelegd.
In deze boodschap wordt een bijbelcitaat gegeven over dankbaarheid voor Gods gulle giften, maar zelfs dit is gerelateerd aan de financiën die we hebben, en niet aan de KERSTGIFT, namelijk dat Gods zoon Jezus geboren zou zijn om daarna te sterven voor onze zonden.
Het is begrijpelijk dat de ChristenUnie de kerstboodschap wil gebruiken om dankbaarheid te tonen voor de goede dingen die we hebben, zoals gezondheid, liefde en financiële zekerheid. Maar het lijkt alsof de partij de essentie van Kerstmis uit het oog is verloren.
Kerstmis is totaal verbonden met de geboorte van Jezus, die volgens het christendom de zoon van God is. Het is de dag waarop Christenen herdenken dat Jezus geboren werd om uiteindelijk te sterven voor onze zonden, zodat we konden worden verlost van onze schuld en een nieuw leven konden beginnen.
Het is jammer dat de ChristenUnie in haar kerstboodschap geen verwijzing heeft gemaakt naar deze belangrijke boodschap van Kerstmis, behalve dan in het feit dat de Bijbel geciteerd wordt. Het had een kans kunnen zijn om mensen te herinneren aan het ware doel van de feestdag en om hen te inspireren om na te denken over hun eigen relatie met God en hun plaats in de wereld.
In plaats daarvan lijkt de kerstboodschap van de ChristenUnie vooral gericht te zijn op het tonen van dankbaarheid voor financiële zekerheid en andere materiële zegeningen. Want ja, dat is waar het Bijbelcitaat in kwestie aan refereert. Hoewel het natuurlijk belangrijk is om dankbaar te zijn voor wat we hebben, moeten we ons ook realiseren dat Kerstmis veel meer is dan alleen maar het vieren van onze eigen welvaart.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is hopelijk niet de bedoeling van de ChristenUnie om de essentie van Kerstmis te negeren, maar het is wel belangrijk om te herinneren aan wat het feest echt betekent en waarom we het vieren. Laten we ons daarom allemaal richten op het echte doel van Kerstmis. Als de ChristenUnie dat niet doet, dan moeten we het zelf maar doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten