screen shot 2023 08 15 at 145700

LOL-filmpje: CDA-prominent Leers vergelijkt Bontenbal met... Balkenende

Politiekaug 15 2023, 15:50
Bij het CDA hebben ze er duidelijk zin in. Ze zijn er werkelijk van overtuigd dat Henri Bontenbal hun partij weer groot kan maken. Ook CDA-prominent Gerd Leers doet daar aan mee. En dat is ronduit hilarisch.
Leuker dan dit wordt het natuurlijk niet. De ene na de andere CDA-'prominent' komt langs bij de NPO en oude kranten om daar te vertellen dat Henri Bontenbal de nieuwe verlosser van zijn partij is. Hij gaat het doen. Hij is jong, fris, fruitig, en vooral ook nog eens heel erg slim. Jawel, Henri Bontenbal gaat het voor elkaar krijgen.
Vandaag was het aan Gerd Leers om het Bontenbal-evangelie te verspreiden. En ja, hij deed dat op schitterende stijl. Hij vloog er werkelijk in. Met passie. Met nepovertuiging. Met de slechtst mogelijke argumenten... en met de meest belachelijke complimenten die ik ooit voorbij heb zien komen.
Oké, oké, zei Leers. Bontenbal is bepaald niet een "door de wol geverfde premierskandidaat." Je ziet hem niet, je luistert niet naar hem en denkt: zo, die gaat het even doen. Dat is de volgende premier.
Maar! Maar... "Dat was Balkenende ook niet. Hij had een verhaal waar mensen naar snakten: fatsoen, omkijken naar elkaar."
Ten eerste is Bontenbal natuurlijk geen Balkenende. Ten tweede is het nu heel anders. Toen werd Pim Fortuyn op brute wijze afgeslacht... vervolgens zochten mensen naar een kandidaat en partij die dat gat iets van konden opvullen.
Ten tweede had het CDA toen nog zijn eigen achterban. De partij was het contact daar echt nog niet mee verloren. Nu is dat he-le-maal anders. Het is niet eens vergelijkbaar met die situatie nu.
En tenslotte... was Balkenende feitelijk een rechtse politicus. Niet zo rechts als veel van ons wilden, maar wel degelijk rechts van het midden. Redelijk conservatief zelfs. Bontenbal daarentegen is een linkse kakker. Een klimaathyper... die de boeren ook nog eens verafschuwt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Steun DDS! Wij vertellen de waarheid over het CDA én Henri Bontenbal, terwijl de kartelmedia hem de hemel in prijzen. Maar dat kan alleen met jouw steun. Doneer daarom aan DDS en help ons het CDA en Bontenbal te ontmaskeren.
Leers en zijn kompanen kunnen roepen wat ze willen, ze kunnen net doen alsof Bontenbal de tweede Balkenende is... maar we zien allemaal dat dit absoluut niet zo is. En dat betekent dat Bontenbal zijn partij net zo goed naar de afgrond blijft brengen als Hoekstra en De Jonge gedaan hebben de afgelopen jaren.
Gelukkig maar. Want Nederland kan heel goed zonder het CDA.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten