Screen Shot 2021 12 30 at 114439

Massale steun voor petitie Onverdeeld Open: in twee dagen tijd al honderdduizenden handtekeningen

Politiekfeb 06 2022, 9:45
De brede coalitie voor het onmiddellijk afschaffen van het coronatoegangsbewijs kan op flink wat steun rekenen vanuit de samenleving. In amper twee dagen tijd is de petitie al meer dan 350.000 keer ondertekend.
Het initiatief van Mona Keijzer, Jona Walk en Ronald Meester kan op veel steun rekenen vanuit Nederland. In slechts twee dagen tijd hebben al meer dan 350.000 Nederlanders de petitie ondertekend. Ook vanuit de politiek kan het initiatief op veel steun rekenen. Van links tot rechts, (voormalig) politici scharen zich achter dit plan.
BvNL-voorman Wybren van Haga is opgelucht dat na "twee jaar eenzaam vechten tegen lockdowns, avondklok, bezoekverboden, mondkapjes, schoolsluitingen, QR-pas, registratiefraude en vaccinatiedwang" er steeds meer steun lijkt te ontstaan om te stoppen met het gebruik van de coronapas.
https://twitter.com/WybrenvanHaga/status/1490239218584539136?ref_src=twsrc%5Etfw
Ook voormalig PvdD-leider Marianne Thieme is enorm blij om te zien wat een succesinitiatief 'Onverdeeld Open' begint te worden.
https://twitter.com/mariannethieme/status/1490004170140786693?ref_src=twsrc%5Etfw
Volgens de initiatiefnemers is het duidelijk geworden dat het coronavirus endemisch zal worden, wat er voor zorgt dat de coronapas niet meer geschikt is al maatregel: "Nu duidelijk wordt dat ook dit coronavirus endemisch zal worden, mogen coronatoegangsbewijzen geen plaats krijgen in de ’gereedschapskist’ van een vrije democratie. Wij roepen de regering en het parlement op om het coronatoegangsbewijs per direct af te schaffen."
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Op dit moment kent nog Nederland nog steeds een 3G-systeem; ondertussen zijn er ook al meerdere pogingen gedaan om een 2G-systeem in te voeren. Als het aan 'Onverdeeld Open' ligt behoren alle systemen en plannen rondom het coronatoegangsbewijs definitief tot het verleden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten