hoekstra cda

Peiling! CDA op rand van afgrond door stikstofwaanzin

Politiekjul 03 2022, 9:53
Een bijzonder interessante peiling van Maurice de Hond deze week. Hij heeft namelijk niet gekeken naar het aantal zetels per partij... maar naar steun voor de stikstofplannen van het kabinet, en dan met name wat de timing betreft. Het resultaat? Op rechts is het duidelijk: kiezers willen het óf nooit, of pas in 2050. En... het CDA heeft echt een enorm probleem.
Zowel de VVD als het CDA zitten in de problemen. Bij de VVD is de achterban namelijk verdeeld tot op het bot. 47% van de VVD-kiezers wil dat de reductie of nooit behaald wordt of pas in 2050. 53% wil dat het in 2030 gebeurt of in 2035. Je hebt het dus over een tweedeling die eigenlijk neerkomt op 50/50.
Dat kan voor problemen zorgen bij die partij. Maar bij het CDA is de situatie nog veel erger. Want daar staat de achterban gewoon totaal niet achter het wanstaltige stikstofbeleid. Maar liefst 64% van de CDA-kiezers wil dat het stikstofbeleid nooit wordt uitgevoerd (39%!) of pas in 2050 (25%), wat natuurlijk betekent dat het enorm op de lange baan geschoven wordt.
Wat dit betekent is dat Wopke Hoekstra het vuurtje bij zijn partij echt niet zomaar kan blussen. The shit has hit the fan, zoals ze in Amerika zeggen. Het CDA staat op knappen. Zowel qua gewone achterban als qua provinciale bestuurders. 
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Maar ja, het is duidelijk dat dit Hoekstra allemaal niets uitmaakt. Die heeft besloten dat de Great Reset-agenda van de WEF'ers - de globalisten - boven alles gaat, ja, ook boven zijn partij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten