sigrid kaag minister van financien djh0034jpg

Peiling! D66 nog maar op 9 zetels, CDA op 5!

Politiekmei 23 2023, 13:00
Oh, wat een glorieuze dag! Trek je feestmuts aan, want we hebben nieuws om te vieren. Volgens de meest recente peiling van I&O Research, staan D66 en CDA voor een ferme duik in het diepe einde van de politieke vijver. En zeg nou zelf, wie houdt er niet van een goed potje politieke duikplank?
Ja, inderdaad, de goede oude D66 staat nu op het punt van balanceren met slechts 9 virtuele zetels. Dat is zoiets als die grijze, overblijvende kleur in je doos waskrijtjes: niemand wil het echt, maar het zit er gewoon bij, omdat het compleet zou moeten zijn. D66, het vaandel van progressiviteit, schijnt nu met de wind van tegenslag te fladderen.
Misschien is het tijd om even terug te kijken en te bedenken waar het mis is gegaan. Zou het iets te maken kunnen hebben met het feit dat het land niet echt hunkert naar extreme klimaatmaatregelen, woke-hectiek, of een bankpas voor Oekraïne terwijl onze eigen mensen in de kou staan? Nee, dat kan het toch niet zijn...
Maar laten we niet te lang stilstaan bij D66, want er is nog meer amusement. Het CDA, de nepchristenen volgens sommigen, staan nu op een magere vijf zetels. Mager als een soepstengel in een bak vol met borrelnootjes. En hoe ironisch is het dat ze nu op gelijke voet staan met hun "kleine broertje", de ChristenUnie. Het is bijna als een tragikomisch toneelstuk waarin het grote broertje per ongeluk struikelt en valt op dezelfde laagte als het kleine broertje. Tja, 'broederliefde' komt in vele vormen en maten, nietwaar?
In feite is het instorten van het CDA zo aanzienlijk dat we bijna een verrekijker nodig hebben om hun toch al belachelijk slechte resultaat in 2021 te zien. Het lijkt erop dat de Nederlandse bevolking moeite heeft met het geloof in de 'christelijke' partij, die niet zo 'christelijk' lijkt te zijn in hun acties. Een treurig, maar toch vermakelijk gezicht.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Kortom, de Nederlandse bevolking lijkt een krachtige boodschap te sturen naar D66 en CDA: "Je bent uitgecheckt!". Maar laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van een goede politieke achtbaan? Vooral als de grote jongens de steile val maken, geeft dat toch wel een extra vleugje spanning. Eens kijken hoe ze deze rit zullen overleven, en of ze genoeg zijn opgeveerd voor de volgende stijging. Of wordt het meer een kwestie van 'duik en bedekking'? De tijd zal het leren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten