geert wilders berg karikatuur

Peiling! PVV RUIM aan kop, partijkartel EPISCH verzwakt

Politiekmrt 26 , 17:33
De PVV zou, als er vandaag verkiezingen waren, maar liefst 49 zetels binnenhalen. Dat blijkt uit een peiling van EenVandaag en Ipsos. Let wel, het is dus niet alleen Maurice de Hond die dit zegt. Deze NPO-peiler is het ermee eens dat de PVV de afgelopen maanden alleen maar groter en groter is geworden.
Voor Geert Wilders kan het goede nieuws eigenlijk niet op. De verkiezingen van 22 november waren niet alleen ongekend goed voor hem; daarna is de stijgende lijn van de PVV gewoon doorgegaan. Nou ja, 'gewoon', er is natuurlijk niets 'gewoons' aan de enorme groei van Wilders' partij. Het is historisch én ongekend. Het verschil met de nummer twee is namelijk enorm. Nóg groter dan het al was.
Echt? Ja, echt. De idiote linkse combinatie van GroenLinks-PvdA heeft namelijk een virtuele zetel verloren. Dat betekent dat de Woke ecocommunisten nu op 24 zetels uitkomen. Dat is minder dan de helft van de totale score van de PVV. Boem!
De derde partij van het land is momenteel de VVD met 20 zetels. Dat is een milde, milde, milde groei van 1 zetel. Het bewijst eens temeer dat VVD-kiezers willen dat hun partij met de PVV gaat regeren en dat ze de houding van Yesilgöz de afgelopen paar weken erg kunnen waarderen. Als ze zo door blijft gaan is de kans groot dat de VVD zich blijft herstellen en in afzienbare tijd op een wat betere 25 zetels ofzo gaat uitkomen.
Ondertussen blijft het behelpen voor NSC. De partij van Pieter Omtzigt staat nog altijd op 11 virtuele zetels. Dit komt, het kan niet anders, doordat Omtzigt na 22 november 2023 te erg anti-PVV is geweest. Een hele grote groep NSC-kiezers kan dat écht niet waarderen en zou nu op de PVV stemmen, puur en alleen omdat ze er genoeg van hebben dat Omtzigt Wilders niet het respect heeft gegeven waar hij recht op heeft.
Verder is opvallend dat D66 ook een zetel verliest, en dat dit óók geldt voor BBB. BBB is een trouw kompaan van PVV momenteel. Maar blijkbaar zijn mensen daar toch wat minder van onder de indruk dan je zou denken. Of, en dit kan ook, misschien vinden ze Van der Plas gewoon wat tegenvallen in de Kamer. Dat kan natuurlijk ook.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de enge linkse woke-gekken van GL-PvdA. Blijkbaar geldt dat voor HEEL NEDERLAND... Nou ja, BEHALVE het kartel en Big Business. Want DDS wordt het leven onmogelijk gemaakt door de machthebbers in de economie en de politiek. Dit betekent dat we afhankelijk zijn voor ons voortbestaan van JOUW STEUN. Doneer vandaag nog aan DDS en help ons overeind te blijven staan!
BBB is daardoor echt een middenpartij geworden. Een middenmoter. Dat geldt ook voor het CDA met 6 zetels de SP met 4, DENK met 3, PVDD met 4, FVD met 3, SGP met 3 en de ChristenUnie (ook met 3).
Hilarisch genoeg zijn zowel JA21 (:D) als Volt plots met een zetel gestegen. Die twee zouden uitkomen op 2 zetels als er vandaag verkiezingen waren. Joost Eerdmans zou dus niet meer helemaal in zijn uppie in de Kamer moeten functioneren.
Aangenomen dat deze peiling min of meer klopt, tenminste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten