Screen Shot 2022 09 15 at 222822

Pepijn van Houwelingen (FVD): 'Duurzaamheidsscore bedrijven is bijna satire, maar het is écht'

Politieksep 15 2022, 21:25
Pepijn van Houwelingen kwam vandaag langs bij Ongehoord Nieuws om daar te praten over idiote 'duurzaamheidsscores' die een steeds grotere rol spelen in het bedrijfsleven - en, jawel, ook privé. De FVD'er zei dat het soms wat hilarisch lijkt, maar dat de werkelijkheid doodeng is. Deze scores kunnen straks namelijk gewoon gaan bepalen wie wel of geen lening krijgt.
Bij ON lieten ze eerst even een kort filmpje zien van iemand die beoordeeld wordt op zijn 'duurzaamheidsscore.' Dat is op een hilarische wijze gedaan - maar ook op een wijze die helaas wel degelijk op waarheid berust.
Zoals Van Houwelingen uitlegde zeggen ze tegenwoordig: 'Go Woke, Go Broke.' Oftewel, ga Woke, ga blut. En dat is precies wat er in het filmpje gebeurt - en wat er met talloze bedrijven gaat gebeuren als duurzaamheidsscores de belangrijke rol spelen die D66'ers en GroenLinksers willen.
"Er zit ook een serieuze ondertoon in," aldus Van Houwelingen. Want de ECB "eist ook van banken dat ze dit soort quota, dit soort criteria gaan handhaven om leningen te verstrekken."
"Dit gaat dus wel gebeuren. Zo gaan ze straks sturen op leningen van banken op gewenst gedrag," concludeerde Van Houwelingen dan ook.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Een jaar geleden dacht je misschien dat dit overdreven was - dat alleen paranoïde mensen dit zouden geloven, maar ondertussen weten we beter. Van Houwelingen heeft honderd procent gelijk. En het enge is dat dit dus niet meer alleen bij de staat vandaan komt, maar ook bij bedrijven zélf. Banken werken hier namelijk maar wat graag aan mee. Zie wat de Rabobank allemaal doet.
Interessant genoeg zei Mussolini eens dat fascisme feitelijk corporatisme is: een samensmelting van staats- en bedrijfsmacht. Dit zien we nu voor onze ogen gebeuren. En het is doodeng.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten