SGP woest door brute islamistische aanvallen op christenen in Nigeria: 'Welke prioriteit geeft de EU hieraan?'

Politiekdec 28 2023, 21:00
In Nigeria zijn er al tijden wanstaltige aanvallen gaande van islamisten op onschuldige Christen. De Christenen worden echt op wanstaltige wijze vermoord en het lijkt erop dat dit soort aanvallen steeds vaker plaatsvinden. SGP'er Diederik van Dijk wil van het kabinet weten of de EU hiermee bezig is en of er iets gedaan wordt om Nigeriaanse Christenen te beschermen.
Bij kerstterreur in Nigeria kwamen onlangs zo'n 160 (Christelijke) mensen om. Zij werden vermoord door radicale islamisten. Die extremisten vielen hun dorpen binnen en begonnen vervolgens alles en iedereen te vermoorden.
SGP-Tweede Kamerlid Diederik van Dijk vindt dit logischerwijze onacceptabel. Hij wil daarom dat ons kabinet, via de EU, in actie komt. "Er speelt," stelt hij terecht in Kamervragen die hij heeft ingediend, "in Nigeria al veel langer religieus en sektarisch geweld. Zijn er aanwijzingen dat Jihadistische of radicaal-islamitische groeperingen vanuit het buitenland gefinancierd, aangestuurd of anderszins geholpen worden?"
Ook wil hij weten wat de minister van Buitenlandse Zaken eigenlijk vindt van de houding van de Nigeriaanse autoriteiten. Het lijkt er namelijk op dat die de bescherming van Christenen helemaal niet belangrijk vinden. En dat is wat raar. Christenen zijn namelijk 40%-49,3% van de Nigeriaanse bevolking. Je hebt het dus letterlijk over de helft!
Er zijn iets meer Moslims - dat is de tweede (grote) religie in Nigeria. Maar de twee groepen doen weinig tot niet voor elkaar onder.... wat natuurlijk de reden is dat de Islamisten zo tekeer gaan. Ze hopen Christenen ofwel massaal te vermoorden dan wel weg te jagen, zodat Nigeria officieel een 'Islamitisch' land wordt met 90% Moslims of iets dergelijks.
Hoe dan ook, Van Dijk wil ook weten of de brute aanvallen op Christenen in Nigeria impact hebben op de relatie tussen Nederland en Nigeria. Het kan toch niet zomaar geaccepteerd worden dat dit gebeurt? En wat vindt de minister ervan dat het mogelijk Boko Haram is dat erachter zit, een radicaal-islamitische terreurgroep gelieerd aan ISIS?
Het merkwaardige is dat onze overheid altijd heel moralistisch loopt te doen als iets of iemand ook maar een beetje 'christelijk-rechts' is... maar dat Den Haag er blijkbaar geen enkel probleem mee heeft als radicale Moslims Christenen massaal afslachten. Dat 'we' geen christelijk continent zijn als Europa weten we helaas al langer, maar de globalisten zijn nu werkelijk anti-christelijk. Een andere verklaring is niet te geven voor het feit dat behalve De Groot en de SGP niemand in de Hofstad denkt: 'Weet je, misschien dat we iets voor die arme Christenen daar moeten doen...'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten