portraitfactorynl tweede kamer 118

Strijdbaar FvD vraagt om steun na aanhoudende dreigingen van geweld: “Het is helaas echt nodig”

Politiekmei 26, 10:00
Toen Baudet">Thierry Baudet vorig jaar nietsvermoedend met frisse zin afreisde naar Gent voor een lezing bij onze zuiderburen, had niemand gedacht dat een doorgedraaide Oekraïner het in zijn hoofd zou halen om met een paraplu hard uit te halen naar de FvD-leider. Met de moord op Pim Fortuyn en Theo van Gogh nog vers in het geheugen, is het beangstigend om te zien dat politici – van welke partij dan ook – fysiek worden aangevallen.
Het wordt helemaal gestoord als deze mensen NIET vervolgd worden. Niks, nada, noppes. On-voor-stelbaar! De Belgische media melden dat de dader niet voor een rechter hoeft te verschijnen en het wordt afgedaan met een ‘waarschuwing’. Knettergek! Wetende dat het afgelopen weekend bij een FvD-event opnieuw raak was. Wederom een mafkees met een paraplu! De partij hoopt nu op enkele donaties om de rest van de campagne veilig te laten verlopen. “Het is helaas echt nodig dat we dit vragen.”
Grote – terechte – zorgen dus bij de partij van Baudet. FvD schrijft op hun website: “De aanslagpleger die Thierry Baudet vorig jaar in Gent op zijn hoofd sloeg, hoeft niet voor de rechter te verschijnen. De man krijgt slechts een 'waarschuwing' en gaat dus vrijuit. Het systeem verklaart dissidente politici als Baudet hiermee vogelvrij. Het is een vrijbrief voor links-extremisten om zonder énige juridische consequenties een FvD-politicus aan te vallen.”
Ook haalt de partij het incident van afgelopen weekend aan en schrijft: “Op 25 mei 2024 moest de beveiliging van FvD voor de derde keer (!) ingrijpen, toen een man met een verlengde en verzwaarde paraplu op Baudet afkwam.”
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: "PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne - Geert, kies voor NEDERLAND!" Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!
Dit alles heeft behoorlijk wat impact, niet alleen op Baudet maar ongetwijfeld ook op het hele FvD-team. Maar, strijdbaar als ze zijn, laten ze zich niet uit het veld slaan. “Vanzelfsprekend zwichten we niet voor deze terreurdaden, en gaan we dóór met campagne voeren voor de Europese Parlementsverkiezingen van 6 juni. Dít is onze kans om het systeem een krachtig signaal af te geven: doneer voor onze campagne, stem FvD naar Brussel en draag bij aan een overweldigend verkiezingsresultaat!”
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten