Thierry Baudet (FVD): "Als je buiten gebaande paden treedt wil het hele systeem je breken"

Thierry Baudet (FVD): "Als je buiten gebaande paden treedt wil het hele systeem je breken"

Thierry Baudet (FVD) in de Tweede Kamer bij het debat over de oorlog in Oekraïne. Bron: De Dagelijkse Standaard.

FVD-leider Thierry Baudet zegt op Twitter dat we in Nederland in schijnvrijheid leven. Want, stelt hij, als "buiten gebaande paden treedt" komt het hele systeem in actie om je "te breken."

Er wordt veel gezegd en geschreven over het feit dat Nederland totaal is weggevallen op de lijst van landen met het meest persvrije klimaat. Journalist Joost Niemoller heeft dat ook gezien, maar zegt dat het voor hem totaal niet als een verrassing komt. Want, stelt hij terecht, als je kritisch bent ten opzichte van de overheid weet je al héél lang dat er niet zoiets is als "persvrijheid" in Nederland.

Baudet: dit geldt ook voor politici

FVD-leider Thierry Baudet heeft natuurlijk een vergelijkbare ervaring, maar dan in de politiek. En dus reageert hij op Niemollers tweet:

"Als je buiten de gebaande paden treedt ... dan probeert het hele systeem je te breken," stelt Baudet vast. Er is een bepaalde vorm van "kritiek" die "acceptabel" is wat het machtkartel betreft. Maar als je verder gaat dan dat, of het systeem zélf ontmaskert, nou, dan ben je direct staatsvijand nummer één... en je zult dan heel snel ontdekken dat de 'vrijheid' in Nederland héél beperkt is.

NCTV

De afgelopen dagen is bekend geworden dat de NCTV heimelijk politieke partijen én media in de gaten hield, en zelfs voor die partijen en media waarschuwden. De PVV, FVD, BIJ1 en DENK moesten eraan geloven de afgelopen jaren en werden weggezet als "radicaal," een "gevaar" voor onze democratie en erger. Datzelfde geldt voor media als De Dagelijkse Standaard en GeenStijl.

Dit past natuurlijk heel goed in dat plaatje: er wordt gesproken over "vrijheid," maar ondertussen bespioneert de NCTV - wat feitelijk gewoon een inlichtingendienst is - oppositiepartijen én oppositiemedia. Vervolgens wordt er achter de schermen 'gewaarschuwd' voor die media en partijen, en - oh ja - daarna wordt informatie ook nog even doorgegeven aan buitenlandse inlichtingendiensten. Gewoon omdat het kan, blijkbaar.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

De vrijheid bestaat al heel lang niet meer in Nederland. Vrijheid is een fictie. Je mag alleen vrijelijk opereren als je binnen de lijntjes kleurt die vastgesteld zijn door de elite, door het partijkartel. Doe je dat niet, dan gaan ze er alles aan doen om je kapot te maken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties