screenshot 2023 10 19 at 184745

Tom de Nooijer (ON) legt uit dat mensen MOETEN stemmen: 'De TK was nodig voor stikstof, EU, coronatoegangsbewijs'

Politieknov 20 2023, 19:00
De laatste dagen en weken zien we af en toe comments voorbijkomen van wat bijna wel AIVD-trollen lijken te zijn die mensen oproepen niet te gaan stemmen "omdat het toch geen zin heeft." Nou, Ongehoord Nieuws-presentator Tom de Nooijer denkt daar héél anders over. Stemmen is juist wél heel belangrijk, zegt hij. Want de Tweede Kamer maakt écht wanstaltig beleid mogelijk - of onmogelijk. Stemmen dus.
Het is duidelijk dat de meeste 'niet-stemmers' die je online ziet een soort van trollen zijn - of betaalde gebruikers die bewust anderen proberen te ontmoedigen. Dan heb je ook nog useful idiots als George van Houts. Van die halvegaren die e´cht denken dat ze moralistisch zijn als ze ons land kapot laten maken door het kartel.
Tom de Nooijer heeft vandaag even de tijd genomen om mensen die zich tóch laten beïnvloeden door dit soort figuren om het rechte pad te krijgen. Want, stelt hij op Twitter, het is van het allergrootste belang om wél te stemmen. De Tweede Kamer maakt namelijk wel degelijk belangrijke beslissingen.
"Aan alle mensen die overwegen niet te stemmen omdat 'de Tweede Kamer toch nergens meer over gaat'," schrijft hij op Twitter. "Instemming Tweede Kamer was noodzakelijk voor invoering van de stikstofwet, klimaatwet, coronatoegangsbewijs, overdracht soevereiniteit aan de EU."

Aan alle mensen die overwegen niet te stemmen omdat 'de Tweede Kamer toch nergens meer over gaat.' Instemming Tweede Kamer was noodzakelijk voor invoering van de stikstofwet, klimaatwet, coronatoegangsbewijs, overdracht soevereiniteit aan de EU, etc. Dus stem 22 november! 🗳️

205
Reply
Zijn conclusie is héél, héél helder: "Dus stem 22 november!"
Zo is het maar net. Het idee dat je je kan distantiëren van het systeem als je niet stemt is volstrekt bezopen. Jij kan wel klaar zijn met het systeem, maar het systeem is niet klaar met jou. Als ze belastingverhogingen invoeren moet je die toch betalen. Als ze weer met een coronatoegangsbewijs komen bij een 'nieuwe uitbraak' zul je over de brug moeten komen. Als ze een stikstofbudget invoeren zul je die geplande vakantie tóch moeten opzeggen.
Nogmaals. Jij kunt wel klaar zijn met het systeem, maar het systeem is niet klaar met jou. Het idee dat jij je ervan kunt distantiëren door niet te stemmen is totaal geschift. Belachelijk. Gestoord. Stupide.
Stem dus. Op de partij die het beste aansluit bij jouw principes. En laat die partij vervolgens voor jouw waarden, ideeën én belangen strijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten