portraitfactorynl tweede kamer 135

Uh, oh! LPF-perikelen bij BBB! Overijsselse Statenleden splitsen zich af: 'Alleen zo kunnen we de boeren dienen'

Politiekjun 11, 9:00
De BBB-fractie in de Provinciale Staten van Overijssel is uiteen gevallen. Adam Bakker en Jos Rosendaal laten weten dat ze onafhankelijk verder gaan. Waarom? Omdat BBB de eigen kernwaarden niet meer in acht neemt. Of gaat het hier om ouderwetse zetelrovers die BBB gebruikt hebben om in de politiek te komen?
"Met een gedeelde visie en een sterke toewijding aan de inwoners van Overijssel kondigen wij, Adam Bakker en Jos Rosendaal, onze beslissing aan om ons af te splitsen van de BBB-Overijsselfractie. Deze stap is genomen na zorgvuldige overweging."
Oh ja? Ja. De heren splitsen zich namelijk niet af omdat zij opeens anderen denkbeelden hebben, maar omdat BBB aan het veranderen is. Tenminste, dat vinden de twee heren. "Wij hebben dit gedaan om beter te kunnen voldoen aan de behoeften en wensen van onze achterban," leggen ze dan ook uit. "Daarbij hechten wij zeer veel waarde aan de kernwaarden van de BBB."

Verraders of échte BBB'ers?

Op X is er discussie uitgebroken over deze afscheiding. De bekende Twitteraar Ann Strikje zegt heel duidelijk wat zij denkt. "BBB houdt zich niet (meer genoeg) aan de eigen kernwaarden," denkt zij, "en heeft haar eigen principes verraden."
Maar daar is niet iedereen het mee eens. Arno vindt dat "te kort door de bocht. Het is tegenwoordig een trend aan het worden [...] dat lieden zich via politieke partijen welke ze kunnen overtuigen naar binnen werken en hen vervolgens laten stikken en hun eigen ding gaan doen."
Annelies is daar in dit geval niet van onder de indruk. "Ik zie het werk van BBB dichtbij in Overijssel," zegt ze, "omdat ik fractiewerk doe in de provincie." Daardoor ziet ze dat BBB aldaar vooral "oude (CDA) politiek" bedrijft "en niet doen wat ze beloofden te doen."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Het probleem voor BBB is dat de partij voor een groot deel uit oud-CDA'ers bestaat. Soms zijn het heel goede CDA'ers - CDA'ers van de oude stempel. CDA'ers die pro-boeren waren en zijn. Maar soms zijn het ook opportunisten die zagen dat het CDA in elkaar stortte en daarom snel de overstap maakten naar BBB om daar zélf van te profiteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten