Van Houwelingen furieus na 'slechtste koopkrachtcijfers in 40 jaar': 'Het logische gevolg van miljarden voor Oekraïne en klimaat'

Van Houwelingen furieus na 'slechtste koopkrachtcijfers in 40 jaar': 'Het logische gevolg van miljarden voor Oekraïne en klimaat'

Pepijn van Houwelingen heeft sterk gereageerd op het nieuws dat de koopkracht in Nederland keihard in elkaar is gestort. Want, zegt hij, dit komt puur en alleen door het wanstaltige beleid van de staat. Steun voor Oekraïne, boeren die weggejaagd worden, en miljarden voor een idiote klimaatgekte.

De NOS moet vandaag berichten dat de koopkracht van Nederlanders het afgelopen jaar letterlijk is afgenomen. Met elkaar moesten we 1,2 procent aan koopkracht inleveren. Veel mensen zijn er natuurlijk significant meer op achteruit gegaan, want een paar superrijken hebben juist geprofiteerd van de economische situatie en bezitten meer geld dan ooit.

Opvallend is dat de koopkracht in de plus stond - zelfs tijdens de coronacrisis. In de financiële crises van de jaren 80 was het nog slechter. Maar dat is het dan wel. Zelfs in de crisis van 2008 was het niet zó slecht.

Van Houwelingen: komt door beleid

FVD-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen legt uit dat dit helemaal op het conto komt van het kabinet. De NOS weet te melden: "De koopkrachtdaling kwam vooral door de hoge inflatie als gevolg van de sterk gestegen energieprijzen na de Russische inval in Oekraïne. De inkomens stegen weliswaar gemiddeld met 5,5 procent, maar de geschatte inflatie was 6,8 procent."

Maar daar is Van Houwelingen het niet helemaal mee eens. Het komt namelijk niet door de inval van Rusland in Oekraïne, maar door de Nederlandse reactie daarop.

Dat krijg je ervan als je miljarden gebruikt om een oorlog in Oekraïne te intensiveren, tientallen miljarden aanwendt om onze boeren uit te kopen en honderden miljarden uitgeeft aan een absurde ‘klimaattransitie'," schrijft hij terecht op X.

Het misselijke van dit verhaal is niet alleen dat het kabinet Nederlanders letterlijk berooft van hun welvaart, hoewel dat al erg genoeg is. Nee, het ergste van alles is dat de media walgelijke talking points van de NOS maar napraten. "Het komt door Rusland, dus het is niet de schuld van onze eigen overheid! Heus niet!"

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat dit de belangrijkste Tweede Kamerverkiezingen OOIT worden... en dat we Nederland alleen nog kunnen redden als het partijkartel vernietigd wordt. Maar dit betekent dat we jouw steun nodig hebben - want het kartel beschadigt ons op alle mogelijke manieren. Doneer daarom aan DDS!

Vervolgens worden tientallen miljarden euro's weggegooid aan een idiote klimaathobby, aan Oekraïne, wordt de import van gas achterlijk genoeg extreem duur gemaakt, en wordt er ook nog eens bakken met geld uitgegeven aan de uitkoop van boeren - mensen die juist heel veel kunnen toevoegen aan ons land.

Deze economische ellende komt niet door krachten 'van buiten,' maar door krachten van binnen. En de media verhullen dat totaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer