[Video] Arnold Karskens witheet: 'Omroep ON! mag géén programma over Zwarte Piet maken'

Arnold Karskens en Omroep ON! hebben een verzoek neergelegd bij de NPO om een programma te mogen maken (en uitzenden) over Zwarte Piet. Want ja, de Sint komt er alweer bijna aan. Maar raad eens? Dat verzoek is natuurlijk afgewezen. Want bij de NPO willen ze niets te maken hebben met zo'n "racistisch" figuur. Zucht.

Karskens legt uit in zijn gesproken column voor Ongehoord Nieuws dat Zwarte Piet niets te maken heeft met "racisme." Het is een eeuwenoud figuur die gewoon deel uitmaakt van onze tradities en cultuur. Niemand wordt ermee beledigd.

Maar Zwarte Piet moet, zegt Karskens, kapotgemaakt worden, en de NPO gaat daarbij voorop. Niet omdat Piet zogenaamd racistisch is, maar omdat ze een andere agenda nastreven.

"Een volk zonder gewoontes en gebruiken bestaat niet," zegt Karskens daar terecht over. "Het langzaam oplossen van onze autochtone bevolking door haar de eigen cultuur te ontnemen - Kerstmis en Pasen zullen geheid volgen - vormt de zoveelste stap naar de Build Back Better-samenleving. Naar de communistische heilstaat van 2030.

En daarbij is Karskens iets aparts opgevallen. Want dezelfde mensen die Zwarte Piet haten, zegt hij, verdedigen het gebruik van de hoofddoek, ook in landen als Iran. Daarmee "tonen ze hun ware aard," aldus Karskens. "Ze zijn een Nederlandse versie van de Ayatollahs der Onverdraagzamen."

Vervolgens maakt Karskens een heel belangrijk punt. Want "wie Zwarte Piet verbiedt spuugt niet alleen naar het volk, maar handelt ook in strijd met het internationaal recht. Lees Artikel 8 van de Resolutie van de Verenigde Naties van 13 september 2007 er op maar op na. Daar staat heel duidelijk: inheems volken en individuen hebben het recht niet te worden onderworpen aan gedwongen assimilatie of vernietiging van hun cultuur."

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En ja, Zwarte Piet verbieden is natuurlijk het vernietigen van onze cultuur, vindt Karskens; de cultuur van de mensen die oorspronkelijk in dit gebied wonen.

"Strijden voor Zwarte Piet is daarom meer dan genieten van een gezellige Pakjesavond. Het behoud van Zwarte Piet is - net als de omgekeerde vlag - een teken van verzet. En het eerlijk opkomen voor zelfbeschikking," concludeert Karskens.

"Daarom: lang leve de vrijheid, lang leve Zwarte Piet."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties