[Video] Johan Dersen fileert D66-minister Weerwind: 'Een goedgeklede, vriendelijke, amicale LAFAARD!'

Politieksep 29 2022, 19:00
Bij Vandaag Inside heeft Johan Derksen hard uitgehaald naar D66-minister voor Rechtsbescherming (LOL) Franciscus Max (Franc) Weerwind. Want, zei Derksen, de man is een "lafaard" eersteklas, die Almere heeft opgescheept met een enorme schuld voor hij snel promotie maakte naar het kabinet. Oh, en dat baantje heeft hij ook alleen maar gekregen omdat hij "een kleurtje heeft," aldus Derksen.
Heel veel mensen hebben geen idee wie Franc Weerwind is. Nou, misschien als je deze foto ziet, dat je hem dan herkent. Wellicht niet vanwege zijn ministerschap, maar dan toch vanwege zijn vroegere rol als burgemeester van Almere.
Afijn, de man krijgt als minister voor Rechtsbescherming natuurlijk helemaal niets voor elkaar. Het kabinet Rutte IV heeft de rechtsstaat immers afgeschaft, en daarmee de rechtsbescherming ook. Voor gewone burgers tenminste, want politici en hun vrienden in Big Business krijgen natuurlijk wel alle 'bescherming' die ze maar willen.
Bij Vandaag Inside kreeg Weerwind er dan ook even flink van langs. Door Johan Derksen, natuurlijk.
"Minister Weerwind, dat is een goedgeklede, hele vriendelijke, amicale lafaard. Je hebt niets aan hem. Een slapzak eersteklas," aldus Derksen. 
"Die heeft dus als burgemeester van Almere een schuld achtergelaten van 100 miljoen met die krankzinnige tentoonstelling [de Floriade], en toen is hij dus gepromoveerd, en toen is hij weggelopen met een afscheidsreceptie. Die is dus minister. En, echt waar, ik heb sterk de indruk, ik denk dat ze de man genomen hebben omdat hij een kleurtje heeft."
Overigens noemde Genee Weerwind "staatssecretaris," maar hij is toch echt minister.
"Weet je waarom?" zei Derksen vervolgens toen Genee wat ongemakkelijk werd. "Als je een kleurtje hebt en vrouw bent heb je voorrang, daar kijken ze eerst naar."
Daarop zei Genee dat Weerwind heus kwaliteiten zal hebben. "Dan weet hij ze héél goed te verbergen," was de reactie van Derksen. En toen Genee zei dat Weerwind toch niet in zijn eentje verantwoordelijk gehouden kan worden voor de Floriade zei Derksen terecht: "Ik vind dat nogal wat, dat echec. Die stad kan de eerste tien jaar niets doen." Niets organiseren. Noppes.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
"Het is een aardige, warme man," concludeerde Derksen daarop, "maar ik vind een aardige, warme man nou niet de man die de gevangenis in Vught moet reorganiseren." En ja, dat is natuurlijk wél wat Weerwind moet doen. Ha.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten