[Video] Pepijn van Houwelingen (FVD): 'EU gooit olie op het vuur in de poging een Europees imperium te bouwen'

Politieksep 17 2022, 15:00
Bij Ongehoord Nederland heeft Pepijn van Houwelingen (FVD) een lans gebroken voor een meer neutrale en objectieve visie op de handel en wandel van Rusland. Het Kamerlid zei gek te worden van de hypocrisie; alles is de schuld van Rusland, wat Rusland doet mag niet, nooit, nimmer... maar ondertussen is Amerika "allerlei landen binnengevallen," waar niemand naar kraait. Maar misschien is dat niet eens heel gek. Want, zei hij, feitelijk is de EU natuurlijk Oekraïne aan het gebruiken "om een Europees imperium te bouwen."
Bij alle talkshows wordt steeds weer gezegd dat "Rusland slecht" is... en dat is het dan. Dat is de diepte van de analyse. Van Houwelingen vindt dat volstrekt belachelijk.
"Het is een totaal infantiel wereldbeeld wat daar wordt neergezet," zei hij. "De hele dag krijg je te horen, in alle kranten, komt door Rusland, komt door Poetin. Ja, dan ga je dat op een gegeven moment geloven ook. Maar het verhaal is natuurlijk veel complexer."
Want, ging Van Houwelingen verder, "de andere kant van de medaille wordt nooit belicht. De VS is allerlei landen binnengevallen. Syrië, Afghanistan, Irak, het houdt niet op: Sérvië."
"Dus dan zou je ook kunnen zeggen, dan moet je toch gaan nadenken, tja moeten we nog handeldrijven met de VS die dat doet?" Maar nee, "daar hoor je niemand over.

Oekraïne

Wat betreft de situatie in Oekraïne zei Van Houwelingen dat de situatie "helemaal uit de klauwen" is gelopen. Wat nu nodig is, is een kalm realistisch beleid. "Dat doe je in ieder geval niet door wapens te sturen, dat doe je niet door de boel nog verder op te hitsen."
"Want dat is alles wat de Europese Unie doet. Olie op het vuur."
Raisa Blommestijn zei daarop dat de ongekozen 'president' van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, gezegd heeft dat 'we' altijd het 'Europese volk' moeten verdedigen. Daar ging Van Houwelingen ook even op in.
"Er is helemaal geen Europees volk," zei hij terecht."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
"Zij willen een Europees imperium bouwen. Dat is wat zij wil. We strijden aan het oostfront. Dat is wat zij wil. Zij meent te praten in het belang van een 'Europees volk' dat helemaal niet bestaat."
"Deze oorlog is niet in het Nederlandse belang," concludeerde Van Houwelingen daarop.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten