[Video] Sietske Bergsma: '730 miljoen naar asielzoekers, 20.000 huizen naar statushouders, maar op de zorg bezuinigen ze'

Politiekaug 30 2022, 13:04
Opiniemaker Sietske Bergsma vindt het volstrekt onacceptabel dat het kabinet maar liefst 730 miljoen euro extra vrijmaakt voor asielzoekers, 20.000 woningen regelt voor statushouders, maar ondertussen wel lekker op de zorg bespaart. "Terwijl dat toch een kerntaak is van de overheid," aldus Bergsma bij BlckBx.
Bij BlckBx Today kwam opiniemaker Sietske Bergsma langs om haar mening te delen over de laatste ontwikkelingen rond de asielcrisis. En ja, daarbij viel haar iets op. Het kabinet is namelijk wél bereid om enorm veel euro's belastinggeld te besteden aan de opvang van gelukszoekers uit den vreemde, maar ondertussen willen ze bezuinigen op de gezondheidszorg die wij gewone Nederlanders krijgen.
Hoe dan?
"730 miljoen euro gaat naar de asielzoekers de komende tijd," aldus Bergsma. "En als je dat afzet tegen het nieuws van eerder deze maand dat de zorg 600 miljoen gaat besparen in Nederland, daar is geen geld voor. Dat is toch één van de kerntaken van de overheid, zorgverlening, veiligheid, dat soort zaken. Dáár wordt op bespaard, maar wel gaan we 730 [miljoen] uitgeven [aan asielzoekers]."
Belachelijk natuurlijk, maar ze was nog niet klaar. "20.000 woningen moeten er gaan naar statushouders. En ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hier ook, doordat natuurlijk ook heel veel mensen heel kwaad zijn hierover, met name natuurlijk in de gemeentes waar deze mensen [...] eigenlijk geconfronteerd worden met een voldongen feit."
"Wij moeten dus blijkbaar deze mensen gaan opvangen. Er zullen meer gemeenten zijn die straks geen nee meer kunnen zeggen tegen de [landelijke] overheid," concludeert ze daarop, wat inderdaad klopt.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Nou ja, dat is misschien niet helemaal waar. Want hoewel we allemaal steeds weer meegaan in de mythe dat een klein clubje bovenonsgestelden 'machtig' is, is dat natuurlijk feitelijk niet waar. Als wij als volk er klaar mee zijn en er een einde aan maken is het in een poep en een scheet game over voor al die kartelianen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten