Hans Wiegel

VVD orakel Hans Wiegel zegt het vertrouwen op in het kabinet en pleit voor nieuwe verkiezingen

Politiekaug 22 2022, 14:05
Het orakel van de VVD, Hans Wiegel, heeft er geen vertrouwen in dat het nog goed komt met het kabinet. Deze crises komen ze niet meer te boven. Dit zei Wiegel op de radio bij NPO 1 in Sven op 1 (WNL) vanmorgen.
VVD-coryfee Hans Wiegel is teleurgesteld in de top van de VVD en pleit voor nieuwe verkiezingen. Hij heeft er geen vertrouwen meer in dat het goed komt met dit kabinet. ‘Dit is te gek’, zegt hij bij Sven Op 1. Voor rechts Nederland is Hans Wiegel een soort godfather. Als hij zegt dat men het goed doet op rechts dan geeft het de desbetreffende politicus en politieke partij een boost. Daarom wordt zijn oordeel over de hedendaagse politiek nog steeds zeer serieus genomen. Dus dat Wiegel openlijk zijn vertrouwen opzegt in het kabinet Rutte IV moet als een klap aankomen in 't Torentje.
Sven Kockelman vraagt aan Wiegel wat het betekent als de ene vicepremier (Kaag) zegt geen vertrouwen meer te hebben in de andere vicepremier (Wopke Hoekstra). ''Dat is einde bericht', antwoordt Hans Wiegel. Einde verhaal dus voor het kabinet Rutte IV. Deze nieuwe (vertrouwens)crisis doet de emmer overlopen dat helemaal vol zit met crisissen. 
"Je kunt het alleen redden als de mensen aan de top elkaar vertrouwen. Als dat er niet is kun je er maar beter mee ophouden en dat betekent verkiezingen'', aldus VVD-prominent Hans Wiegel. Wiegel pleit er dus voor dat Rutte het ontslag van zijn kabinet gaat aanbieden bij de koning. En hij hint er op dat de Tweede Kamerverkiezingen moeten plaatsvinden in maart 2023. Dat is dus gelijktijdig met de Provinciale Statenverkiezingen. Dit zal de opkomst bevorderen. Dit is goed nieuws voor de pro Nederland partijen. Dan kan er eindelijk ''Nederland eerst" beleid worden uitgevoerd. Het land snakt ernaar.
VVD-prominent Hans Wiegel is duidelijk in zijn oordeel over premier Rutte: "Ik denk niet dat Rutte bij de volgende verkiezingen moet aanblijven. Ik vraag me ook af of hij dat nog wel wil. Het is tijd om te gaan Rutte. Na vier keer minister-president geweest geweest te zijn is Rutte over zijn houdbaarheidsdatum heen. Over de nieuwe partijvoorzitter zegt Wiegel dat het geen ''Rutte applausmachine'' moet worden. 

VVD-leden uiten in de media hun kritiek op het asielbeleid van de partij. "Zoiets gebeurde nooit", zegt VVD-prominent Hans Wiegel over toen hij nog in de Kamer zat. "Als mensen uit die club dit soort dingen zeggen, moet de top van de VVD denken of ze nog wel goed bezig is." #WNL

134
Reply
Over lokale VVD politici die leeglopen in de Telegraaf over het falende asielbeleid van de VVD. "Zoiets gebeurde nooit", zegt VVD-prominent Hans Wiegel over toen hij nog in de Kamer zat. "Als mensen uit die club dit soort dingen zeggen, moet de top van de VVD denken of ze nog wel goed bezig is." 
(Artikel gaat door onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Zo luisterend naar Wiegel kan men maar één ding concluderen. De VVD is de VVD niet meer. Zeker niet de VVD van Wiegel en Bolkestein. Deze VVD heeft haar liberale veren afgeschud en alle piketpaaltjes zijn gesneuveld. De vraag rest; of de VVD ooit het falen van de liberal Mark Rutte nog te boven komt?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten