Zelfs Telegraaf geeft toe: kans dat Vera Bergkamp het overleeft is klein

Politiekokt 04 2022, 14:56
Wouter de Winther van De Telegraaf zegt dat het er steeds meer op lijkt dat D66-Kamervoorzitter Vera Bergkamp de strijd met Khadija Arib niet overleeft. Mevrouw Bergkamp zet het onderzoek naar Arib namelijk door. Dit terwijl gewone Nederlanders én meerdere ambtenaren dat volstrekt belachelijk vinden.
"Het vereffenen van een rekening blijft over," zegt De Winther over de echte redenen voor de aanval op Arib. Want het verhaal dat het ze erom gaat dat Arib de commissie voorzit die onderzoek doet voor een corona-parlementaire enquete slaat nergens op. De ambtenaren die daar met Arib werken - of werkten, onderhand - zeggen luidkeels dat ze geen enkel probleem met haar hebben.
Sterker nog, ze werken hartstikke goed met haar samen, zeggen zij. Dit terwijl Bergkamp beweert dat het onderzoek noodzakelijk is omdat de enquete-ambtenaren zich druk maken over Aribs gedrag toen ze Kamervoorzitter was, en bang zijn dat ze dat gaat herhalen als voorzitter van de commissie (lol).
Bergkamp is volgens De Winther behoorlijk beschadigd. Dat was al eerder het geval toen ze het kabinet liet weglopen uit de Tweede Kamer - en daarvoor ook al met andere affaires - maar nu is het wel héél duidelijk dat mevrouw te licht is voor deze functie.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Volgens De Winther is het voor Bergkamp nu echt heel lastig om te blijven zitten. Zelfs coalitiegenoten zijn klaar met de D66'er.
Alleen, tja, voorlopig zit ze er nog steeds. Want hoewel de coalitie vindt dat ze er een puinhoop van maakt, interesseert het 't kabinet helemaal niets.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten