Bereid je maar voor: hoofddoekverbod blijft alleen 'voorlopig' van kracht, aldus politiechef

Geen categoriemei 26 2017, 9:00
De kogel is door de kerk hoor: hoewel Nederland 'nog niet klaar' lijkt voor het opheffen van het hoofddoekverbod, maken de woorden van politiechef Akerboom duidelijk dat dit slechts een tijdelijke stand van zaken is.
Na meer dan een week discussie lijkt er dan toch een einde te zijn gekomen aan het krankzinnige voorstel van Amsterdamse korpschef Aalbergsberg, die het onder het mom van 'diversiteit' meer dan zag zitten om agentes toe te staan een hoofddoek te dragen tijdens hun werk. Dat dit linea recta indreunt tegen het neutraliteitsprincipe van de politie maakt hem daarbij natuurlijk niets uit. Net zo min maakt hij zich druk om het feit dat zijn idee slechts gefundeerd is op een zeer eenzijdige diversiteit: het toevoegen van meer moslims aan het korps. Want hoor je deze man over het toestaan van keppeltjes of kruisjes bij de politie zodat meer joden en christenen zich welkom voelen daar? Natuurlijk niet.
Volgens het Algemeen Dagblad is het afgelopen met de discussie: als je dit lid van het mediakartel mag geloven, heeft de hoogste baas van de Nationale Politie, Erik Akerboom, zijn personeel een bericht gestuurd waarin hij laat weten dat het hoofddoekverbod van kracht blijft.
Mooi nieuws toch? Nou, niet als je zijn precieze woorden leest dus.
De beslissing van Akerboom zou immers natuurlijk gewoon gebaseerd zijn op een simpel feit: bij de politie kennen wij het neutraliteitsbeginsel, en daar wordt niet aan getoornd. Héél simpel, en meer woorden zou je er niet aan vuil hoeven te maken. Maar nee hoor, dit hele principe wordt niet eens genoemd in het hele bericht. In plaats daarvan heeft de politiebaas dit te melden:

Op dit moment constateer ik dat er duidelijk geen draagvlak is voor dit idee. De discussie polariseert de gelederen binnen en ook buiten de politie.

Let hier vooral op het gebruik van het woord "voorlopig": dat geeft al aan dat het morgen opeens anders zou kunnen zijn, en zijn besluit niet op principes gebouwd is. En ja hoor, dat vermoeden wordt hard bevestigd verderop in zijn schrijfsel:

Er is in ons korps geen plaats voor discriminatie en racisme. Bij onze rol in de samenleving hoort een respectvol debat, ook over moeilijke zaken.

Onze samenleving verandert ingrijpend qua samenstelling. Wij veranderen mee om onze legitimiteit en vertrouwen te behouden. We hebben veel te verliezen.

Niet alle burgers herkennen zich in de politie, vooral niet in de grote steden. Terwijl wij er zijn voor de hele samenleving, ongeacht afkomst, geloof, ras of geslacht. We hebben daarvoor nieuw en breder vakmanschap nodig.

En de vertaling van "nieuw en breder vakmanschap" is natuurlijk het welbekende stopwoordje 'diversiteit', wat tegenwoordig het hoogst haalbare doel is geworden. Dat is natuurlijk absurd: diversiteit kan nóóit een doel op zich zijn, behalve als je uit linkse kringen komt natuurlijk. Dit bevestigt voor de volle 100% wat Thierry Baudet vorige week al zei over dit onderwerp: het is slechts een kwestie van tijd voordat die hoofddoekjes de normaalste zaak van de wereld worden. Hoewel moslims nog maar zo'n 5 procent van de Nederlandse bevolking uitmaken, wordt nu al alles uit de kast getrokken om deze kleine minderheid overal in de watten te leggen. Hoe moet dan dan als ze 10 of 20 procent uitmaken? Het zal nog even duren, maar die tijd komt wel: zo ontwikkelt de demografie zich nu eenmaal, zoals Baudet al aangaf. Maar misschien nog wel belangrijker is dat toch blijft gelden dat de aanhouder wint: had niemand het tien jaar geleden voor mogelijk gehouden dat Zwarte Piet zou verdwijnen, zwichten vele gemeenten nu al om maar eens van het eindeloze gezeur af te zijn. En dat zal met die hoofddoekjes niet anders gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten